Konya’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Büyük Darbe

Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Roma ve Helenistik dönemlere ait bin 912 sikke, 196 tarihi eser niteliğinde obje, dedektör ve kulaklık ele geçirildi. 1 şüpheli gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar neticesinde, 1 ev ve 1 iş yerinde arama yapıldı.

Binlerce Antika Sikke ve Obje Ele Geçirildi

Aramalarda, Roma ve Helenistik dönemlere ait bin 912 adet sikke ile birlikte 196 adet tarihi eser niteliğinde obje bulundu. Ayrıca, kaçak kazı faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen 2 dedektör ve 1 kulaklık da ele geçirildi.

Şüpheli Gözaltına Alındı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Konya polisi, tarihi eser kaçakçılığına yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.