Konya'da tarihi dikiş makinesi ve ütü müzesi açıldı!

Konya'da tarihi dikiş makinesi ve ütü müzesi açıldı!

Konya'da KOMEK Mengene Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde sergilenen çalışır durumdaki emektar dikiş makineleri ve ütüler ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda kursiyerler için eğitim amacıyla da kullanılıyor

Konya'da Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan makine müzesi ile tarihi miras yaşatılıyor.

Seydişehir’de yaşayan İbrahim Yiğit isimli bir vatandaş tarafından KOMEK’e bağışlanan 20 adet tarihi dikiş makinesi Büyükşehir Belediyesi Mengene Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (ASEM) sergileniyor.

Türkiye’nin en eski modellerinden meydana gelen makinelerini görenler adeta tarihe tanıklık ediyor.

Çalışır durumda olan dikiş makineler kursiyerler tarafından eğitim amaçlı da kullanılırken; ziyaret edenlerin ilginç bir sergiye tanıklık etmesini sağlayan müze, pandemi kurallarına uygun olarak ziyaret edilebiliyor.

Dikiş makinesi, ütü gibi eski makinelerini vermek isteyenler, Büyükşehir Belediyesi Mengene ASEM Kurs Merkeziyle iletişime geçebiliyor.

Müzeye makine bağışında bulunanlar için bir anı ve teşekkür duvarı da hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.