Konya'da sürücülere önemli uyarı! 5 yönde yoğun kar ve tipi var! Bazı yollar tır ve çekicilere kapatıldı

Konya Emniyeti Aksaray - Antalya - Beyşehir - Afyon ve Ereğli yollarında yer yer yoğun kar yağışının etkili olduğuna dikkat çekerek sürücüleri, buzlanmaya karşı uyardı. Öte yandan kent merkezinden Beyşehir ve Seydişehir yönü büyük araç trafiğine kapatıldı

Konya'da yer yer yoğun kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor. Konya Seydişehir ilçesi ve Antalya yolunda kar yağışı ve görüş mesafesini yer yer sıfıra düşüren tipi nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Konya- Aksaray yolunda şiddetli rüzgar ve Karapınar-Ereğli yolunda yoğun kar yağışı ve özellikle Acıgöl Gülseren arasındaki 20 kilometrelik bölgede tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Konya Isparta yolunda da yoğun kar yağışı etkili olurken, Konya - Afyon yolu Kadınhanı ilçesinde de kar yağışı etkili oluyor.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Konya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan bilgiye göre, Aksaray - Antalya - Beyşehir - Afyon ve Ereğli yollarında yer yer etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin hava ve yol durumunu göz önünde bulundurarak dikkatli seyir etmeleri uyarısında bulundu.

BUZLANMAYA DİKKAT

Konya Emniyet'ten yapılan uyarıda Karayolları ekipleri tarafından gerekli çalışmalar yapılsa da buzlanmaya karşıda sürücülerin dikkatli olması çağrısı yapıldı.

BEYŞEHİR VE SEYDİŞEHİR YÖNÜ TIR GEÇİŞİNE KAPATILDI

Öte yandan Antalya yolu krom kavşağında, Beyşehir yolundan Köyceğiz kavşağında, tır çekici türü araçların şehir merkezinden Beyşehir ve Seydişehir yönüne geçişine izin verilmediği açıklandı.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez hava kapalı, yağış yok. Cihanbeyli hava kapalı yağış yok. Zemin merkez kuru, Cihanbeyli zemin ıslak. Görüş mesafesi açık.

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık, hava kapalı yer yer tipi şeklinde kar yağışı var, kar tutma yok. Zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık. Merkez şiddetli rüzgar var yağış yok. Ereğli hafif kar yağışlı kar tutma yok. Karapınar - Ereğli yolunda yoğun kar yağışlı ve tipi etkili oluyor, kar tutmalar mevcut. Merkez zemin kuru, Ereğli'de zemin ıslak, Karapınar karlı. Görüş mesafesi merkez ve Ereğli açık, Karapınar'da tipili yerlerde görüş mesafesi sıfıra düşüyor. (Acıgöl Gülseren arası 20 kilometrelik bölgede)

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hava kapalı yağış yok. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı. Beyşehir hava kapalı yağış yok., Zemin ıslak. Görüş mesafesi merkez karlı, Beyşehir açık.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı. Seydişehir orta şiddette kar yağışlı. Zemin merkez ve Seydişehir karlı, görüş mesafesi açık.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Kadınhanı hava kapalı, orta şiddette kar yağışlı. Akşehir'de yağış yok. Zemin Kadınhanı karlı, Akşehir ıslak, görüş mesafesi açık.

konya-1-subat-yoldurumu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.