Konya’da sürücüler aynı anda aynı şeyi düşünürse bu oluyor

Konya’da sürücüler aynı anda aynı şeyi düşünürse bu oluyor

Konya haftanın ilk gününe yine yoğun başladı. Trafikte gün içinde meydana gelen yoğunluğa sürücülerin sürekli şerit değiştirmesi, sinyal kullanmama alışkanlığı ve park ihlalleri de eklenince şehir trafiği yine keşmekeşe döndü.

Kalabalıklaşan şehir nüfusu özellikle merkezde hayatı çekilmez hale getiriyor. Bu duruma trafiği tehlikeye atan, sürekli şerit değiştiren sürücüler ve yol kenarlarında yapılan araç parkları da eklenince ortaya kötü bir görüntü çıkıyor.

Haftanın ilk mesai günü olan Pazartesi günü de Konya’da aynı tempoda başladı. Ana arterlerde trafik akışkan halini sürdürürken ara yollar ve bazı kavşaklarda ayrıca şerit sayısı zaten az olan yollarda gereksiz parklar nedeniyle trafik ilerlemekte zorlanıyor.

ALTERNATİF DÜŞÜNCESİ

Konya’nın ana yükünü çeken Ankara ve İstanbul Yolları, alışılageldik manzaralarla haftayı karşılarken bazı alternatif yollarda sadece trafik değil deyim yerindeyse hayat durmuş durumda.

İstanbul Yolu ve Ankara Yolu’nun kalabalıklığını çekmek istemeyen sürücülerin en çok tercih ettiği yollardan biri olan Demiryolu Caddesi bir nebze merkez trafiğinin yükünü alıyor ancak sürücülerin aynı anda aynı şeyleri düşünmesi neticesinde yolda kaosa dönüyor.

Demiryolu Caddesi’nin istasyon istikametinden sanayi istikametine doğru yönünden işmerkezleriyle birleşen bölgede trafik durma noktasına geliyor.

Haftaiçi her gün aynı yolda sürücülerin tercihiyle kaynaklanan kalabalık ise yoğunluk haritasına böyle yansıyor.

konya-demiryolu-caddesi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum