Konya'da sürdürülebilir gıda ve tarım için '4.0 için Ar-Ge' Zirvesi

Konya'da sürdürülebilir gıda ve tarım için '4.0 için Ar-Ge' Zirvesi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen '4.0 İçin Ar-Ge Zirvesi' yarın başlıyor. 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek zirveye Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu ve çok sayıda uzman isim katılacak

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen '4.0 İçin Ar-Ge Zirvesi' 26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Zirvenin açılış oturumuna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da katılacak.

“4.0 İçin Ar-Ge Zirvesi”, Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarıma ilişkin yürütülen çalışmaların, yapılan araştırmaların, yaşanılan sorunların ve önerilen çözümlerin, bakanlıklar ve ilgili devlet kurum ve kuruluşları temsilcilerinin, gıda, tarım ve hayvancılık alanında finansal destek sistemi kuruluşlarının, sektör paydaşlarının ve akademisyenlerin katılımı ile değerlendirilecek ve bu alandaki yenilikler, fırsatlar ve öneriler kamuoyu ile paylaşılacak.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Üniversitemiz ev sahipliğinde, bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz, 26-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenecek olan açılış oturumuna Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun katılacağı “4.0 İçin Ar-Ge Zirvesi, Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarıma ilişkin yürütülen çalışmaların, yapılan araştırmaların, yaşanılan sorunların ve önerilen çözümlerin, bakanlıklar ve ilgili devlet kurum ve kuruluşları temsilcilerinin, gıda, tarım ve hayvancılık alanında finansal destek sistemi kuruluşlarının, sektör paydaşlarının ve akademisyenlerin katılımı ile değerlendirilecek ve bu alandaki yenilikler, fırsatlar ve öneriler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek 4.0 için Ar-Ge Zirvesi Program Akışı şöyle:

1.GÜN ( 26 MAYIS 2022):

Kayıt 09:00 – 09:30 Açılış Konuşmaları 09:30 – 10:30 Açılış Oturumu / 09:30 – 10:30

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu - Cumhurbaşkanlığı Danışmanı
1. OTURUM
Küresel Isınma ve İklim Değişikliği / 10:45 -11:45

Moderatör: Dr. Öğretim Üyesi Selim Doğan
Prof. Dr. Murat Türkeş, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma
Merkezi
Melisa Tokgöz Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi - İklim Komitesi Üyesi
Dr. Mehmet Keçeci, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü
Fuat Özcan, Karatay Belediyesi - Dış İlişkiler Müdürü

2. OTURUM
Gıda Güvenliği / 12:00 – 13:00

Moderatör : Samim Saner
Anne Gerardi, Küresel Gıda Güvenliği Girişimi – Fransa
Dr. Kakha Nadıradze, Çiftçi Hakları Savunma Derneği Başkanı – Gürcistan
Prof.Dr. Barbaros Özer, Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET)
Mehmet Çetin Duruk, Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası

3. OTURUM
Tohum ve Islah (Gen Bankası, GDO vb.) / 14:15 – 15:45

Moderatör : Prof.Dr. Hakan Özkan
Şakir Berktaş, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon
Hacı Ömer Güler, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği
Dr. Andreas Wais, ISTA- İsviçre
Dr. Kürşad Özbek, Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü

4. OTURUM
Pandemi Dönemi Gıda ve Tarımda Yaşanan Gelişmeler / 16:00 – 17:30

Moderatör : Hüseyin Çevik
Hulusi Kıyı, Anadolu Etap Ar-Ge Direktörü
Erdem Tekçi, İktisadi Kalkınma Vakfı, Uzman Yardımcısı
Dr. Öğr. Üyesi.Murat Çetin, İstanbul Üniversitesi
Doç. Dr. Ufuk Türker, Ankara Üniversitesi - Ziraat Fakültesi

5. OTURUM
Gıda ve Tarımda Finansa Erişim / 10:00 – 11:00

Moderatör : Nurten Elvan Köksoy

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Serdar Yalçınkaya Necmettin Erbakan Üniversitesi

Yavuz Uysal TKDK Konya - İl Koordinatörü

Ramazan Yiğit Tarım Kredi Kooperatifleri

Konya Bölge Birliği Kuveyttürk Katılım Bankası Teyit Bekleniyor****

6. OTURUM

Atık Yönetimi ve Enerji / 11:15 – 12:15

Moderatör : Prof. Dr. Nuri Azbar

Prof. Dr. Andrea Kruse Universität Hohenheim-Almanya

Mehmet Çakıcı Konya Şeker Biyoetanol Üretim Tesisi - Üretim Müdürü

İlker Özata Yenilenebilir Enerji Kaynakları Dairesi Başkanlığı - ETK Uzmanı

Meryem Ceylan Konya Büyükşehir Belediyesi - Sıfır Atık Birimi

Mehmet Gençosmanoğulları İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. - İSTAÇ

7. OTURUM

Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Teknolojiler ve Inovasyon / 14:15 – 15:45

Moderatör : Prof. Dr. Hazım Gökçen

Prof.Dr. İsmail Hakkı Boyacı Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü

Dr. Serkan Ateş Oregon State University - Hayvan ve Mera Bilimleri Bölümü

Dr. Engin Ünay Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Ali Çelebi Ziraat Mühendisi / Çelebi Drone Kurucu Ortağı

8. OTURUM

Sürdürülebilir Gıda ve Tarım Alanında TTO ve Arayüzlerin Rolü / 16:00 – 17:30

Moderatör : Mehmet Uğur Göçen

Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Biyomühendislik Bölümü

Çetin Akın BC Partnering Kurucu Ortağı, İBG İş Geliştirme ve Ticarileştirme Direktörü

Öğr. Gör. Ali İhsan Yoğurt Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd.

Anıl Baybura Ege Teknopark - Koordinatör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.