Konya’da su fiyatlarıyla ilgili Başkan Altay neler söyledi?

Konya’da su fiyatlarıyla ilgili Başkan Altay neler söyledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte yaşanan son durumu anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vatandaşın önemli sorunu haline gelen su fiyatlarıyla ilgili konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son 4 ayı yani Türkiye’de koronavirüs salgının başladığı günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Altay özetle şunları söyledi:

* Vatandaşlarımızın tüm sorunlarına ve taleplerine ulaşmaya çalıştık.

* Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kiracılarımızından 2 ay boyunca kira almadık.

* KOSKİ herhangi bir abonenin suyunu kapatmadı. Gecikme faizi de uygulanmadı.

* Su fiyatlarını 2019 rakamlarına geri çektik. KDV’yi kaldırmış olduk. Su fiyatlarının geriye alınmasıyla vatandaşın 60 milyon lirası cebinde kaldı. Pandemi sürecinde fazla su kullanıldı. Sayaçları okumadık. Geçen yıl 99 milyon liralık tahakkukumuz olduğunu gördüm ve bu yıl geçen yılın 3 aylık dönemine oranla 1 milyon liralık bir artış oldu. Yani 100 milyon liralık fatura kesildi.

* Vatandaşlarımız su faturalarının yüksek geldiğini düşünüyor ama biz Konya Byükşehir Belediyesi ve KOSKİ olarak 1 litre suyu bile fazladan fiyatlandırmadık. Sahada bu aydan itibaren endeks okuma işlemine başladık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

baskan.jpg

Etiketler :