Konya'da sokağa çıkma yasağı öncesi sıkı denetim

Konya'da sokağa çıkma yasağı öncesi sıkı denetim

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında görevli personeller ile belediye zabıta personellerinden oluşan 20 ayrı ekip, il merkezindeki semt pazarları ve marketlerde uygulama yaptı.

Konya Valiliği koordinasyonunda vatandaşların sık kullandığı yerlerde denetimler yapan ekipler, alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol ederek, pazar yerleri, manav ve marketlerde maskesiz ve eldivensiz satış yapan çalışanlar ile maskesiz alışveriş yapan vatandaşları uyardı.

Denetimler esnasında ekipler, ürün fiyatları ile hijyen koşullarını incelerken aynı zamanda vatandaşların sosyal mesafe kuralına riayet edip etmediklerini de kontrol etti.

Ekipler, denetimlerin yanı sıra vatandaşları koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler konusunda da bilgilendiriyor. Denetimlerde, açılış-kapanış saatlerine uymayan, sosyal mesafe kurallarını olumsuz etkileyecek şekilde kapasitelerinin üstünde müşteriyi içeriye alan, market önlerinde sosyal mesafe kurallarına aykırı görüntüler oluşmasına müsaade eden yerlere gerekli cezai işlem gerçekleştiriliyor.

Denetlemeler esnasında 190 market ve büfe ile 8 semt pazarı denetlendi. Bunlardan tedbirleri ihlal ettiği tespit edilen 15 markete idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Ayrıca pazar yeri denetimleri esnasında maskesiz bir şekilde alışveriş yapan 5 vatandaşımıza da cezai işlem tanzim edilmiştir.

Denetim uygulamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 'dedi.

2.jpg3.jpg9.jpg10.jpg

Etiketler :