Konya'da sokağa çıkanların genzi neden yanıyor? İşte sebebi

Konya'da sokağa çıkanların genzi neden yanıyor? İşte sebebi

Konya'da alınan kararlar neticesinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının hemen sonrasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da hava ve su büyük oranda temizlendi. Ancak sonraki günler iyi görünmüyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da hava ve su temizlendi. Bunun önemli gerekçelerinden birisi sanayi tesislerinin ve tehlikeli salınım yapan araçların caddeleri ve sokakları doldurması olarak göze çarptı.

Konya'da geçtiğimiz hafta arife günü ve Ramazan Bayramı sebebiyle 4 gün eve kapanan Konya'da hava ölçüm istasyonlarının değerleri oldukça aşağı seviyelere inerek hava kalitesinin olumlu etkilendiği görülmüştü.

Ancak bu andan sonra kısıtlamanın sona erdiği Çarşamba günü Konya'nın ölçüm istasyonlarında ortaya çıkan gerçekler hiç de iç açıcı olmadığı şeklinde yorumlandı.

Ölçüm ve değerlendirme verilerine göre Konya’da Çarşamba ve sonraki günlerde havanın sabahın erken saatlerinden akşam 22.00’a kadar kabul edilebilir ancak hava kirliliğine alışılmadık derecede hassas olan bireyler için kritik seviyede olduğu görüldü.

Konya’da PM 2.5 değerinin ise yine orta seviyelerde olduğu gözlemlendi. Bu değerin yüksek seviyeleri görmesi ise kalp ve damar hastalıkları özellikle de koroner kalp hastalığı tüm dünyada önde gelen ölüm nedenleri arasında gösteriliyor.

Bu durumun en farkedilen hali ise sokağa yaya olarak çıkan vatandaşların halk diliyle genzinin yanması olarak yorumlanabiliyor.

whatsapp-image-2020-05-27-at-14-35-33.jpeg

konya-trafiki-1.jpg

Etiketler :