Konya'da skandal! CHP'li ilçe başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı

Konya'da skandal! CHP'li ilçe başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı

Konya'da CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'ı Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy pusulaları ile yakaladı. CHP İlçe Başkanı Çakıllıkoyak ve sahte oyları teslim eden Cafer Y. hakkında işlem başlatıldı

Türkiye'nin tarihi tercihini yapacağı 14 Mayıs seçimlerine saatler kala CHP'den oy verme sürecine gölge düşürecek skandal bir adım geldi. CHP'nin genlerinden gelen kirli seçim alışkanlığı Konya'da tekrar gün yüzüne çıktı. CHP'li Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış oy pusulalarıyla yakalandı.

Türkiye'de milyonlarca vatandaş büyük bir heyecanla 14 Mayıs seçimlerini beklerken provakatif girişimler de tek tek gün yüzüne çıkıyor.

Yıllardır seçim güvenliği ve seçimlere şaibe karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan muhalefet cephesinde, yapılanlarla söylenenlerin yine birbiriyle uyuşmadığı görüldü.

Konya'nın Derbent ilçesinde sabah saatlerinde skandal bir olay yaşandı.

İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, Konya'da CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'ı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye mühür basılmış 41 adet Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy pusulası ile yakaladı.

14 Mayıs seçimlerine saatler kala 'oy pusulası' manipülasyonu da başladı. Konya'nın Derbent ilçesinde CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'ın aracından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'ye mühür basılmış sahte oy pusulaları bulundu.

Pusulaların teslimatı gerçekleştiren aracı ve CHP İlçe Başkanı Çakıllıkoyak hakkında işlem yapıldı.

ihbar.jpg

İHBAR ÜZERİNE POLİS HAREKETE GEÇTİ

Emniyet Müdürlüğü'ne, 03 SG 707 plakalı araca 42 D 4022 beyaz araçtan oy pusulası verildiği ihbarı geldi. Gelen ihbar sonrası harekete geçen ekipler, 03 SG 707 plakalı aracı Konya'nın Derbent ilçesinde yakaladı. Aracı kullanan kişinin, Derbent CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak olduğu anlaşıldı.

SEÇİM KANUNUNA MUHALEFET SUÇUNDAN İŞLEM YAPILDI

12.05.2023 tarihinde saat 08:52 sıralarında 03 SG 707 plakalı araca 42 D 4022 beyaz araçtan oy pusulası verildiğine ilişkin gelen ihbar sonrası yapılan çalışmalarda 03 SG 707 plakalı aracın Konya Derbent İlçesinde yakalandığı, aracı kullanan Derbent CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'ın yanında bulunan toplam 41 adet Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy pusulası örneğinin renkli çıktısını rızaen teslim ettiği, konu ile ilgili olarak devam eden süreçte; CHP Derbent İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak, basım işlemini gerçekleştiren matbaa işletmecisi H.K., Ali K. ve fotokopileri alarak CHP İlçe Başkanı Salih Çakıllıkoyak'a teslim eden Cafer Y. isimli şahıslar hakkında 298 Sayılı Seçim Kanununa Muhalefet suçundan şüpheli sıfatıyla adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.