Konya'da sıcaklık rekoru kırıldı! Bugün hava nasıl? İşte 15-19 Ağustos hava durumu tahminleri

Konya'da sıcaklık rekoru kırıldı! Bugün hava nasıl? İşte 15-19 Ağustos hava durumu tahminleri

Konya 13 yılın en sıcak Ağustos ayını yaşıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada 2010'da gölgede 39,0 °C ile en yüksek sıcaklığı gören kentin, 40,3 °C ile Ağustos maksimum sıcaklık rekorunu kırdığı belirtildi

Türkiye'de Basra sıcakları etkisini sürdürürken, Konya'da son 13 yılın sıcaklık rekoru kırıldı. Termometrelerin 40,3 dereceyi gösterdiği kentte, Ağustos ayı maksimum sıcaklık rekoru da yenilenmiş oldu. Meteorolojinin kırmızı uyarı verdiği kentte 15 Ağustos Salı günü (bugün) havanın 40 derece olması beklenirken, hissedilen sıcaklığın çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 40,3 °C ile sıcaklık rekoru kırıldığına işaret ederek, vatandaşlara sıcaklık konusunda yapılan uyarıları dikkate alma çağrısında bulundu.

Konya AKOM'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

40,3 °C ile sıcaklık rekoru! Şehrimiz son 13 yılın en sıcak Ağustos ayını yaşıyor. 2010 yılında gölgede 39,0 °C ile en yüksek sıcaklığı gören şehrimiz, 40,3 °C ile Ağustos ayı maksimum sıcaklık rekorunu kırmıştır. Lütfen sıcaklık konusunda yapılan uyarıları dikkate alalım.

akomkonya.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 15 Ağustos 2023 Salı (bugün) hava az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığının bugün mevsim normallerinin 7 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Termometrelerin 40 dereceyi göstereceği kentte, sıcak havanın hafta boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge geneli az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle doğu ve kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KONYA 15 AĞUSTOS SALI SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün hava açık. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde ve en düşük 23 en yüksek 40 derece olacağı tahmin ediliyor.

konyasaatlikhavadurumu.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 15 Ağustos Salı (bugün) sıcak 23 ila 40 derece, 16 Ağustos Çarşamba günü sıcak 23 ila 39 derece, 17 Ağustos Perşembe günü sıcak 23 ila 38 derece, 18 Ağustos Cuma günü ise sıcak 23 ila 37 derece, 19 Ağustos Cumartesi günü ise yine sıcak 23 ila 36 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

15 Ağustos Salı

16 Ağustos Çarşamba

17 Ağustos Perşembe

18 Ağustos Cuma

19 Ağustos Cumartesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.