Konya'da sıcak havada, soğuk minder

Konya'da sıcak havada, soğuk minder

Konya'da sürekli masa başında çalışan ve sıcakta bunalanlar soğuk minder sayesinde serinlemeye çalışıyor

Konya'da sürekli masa başında çalışan ve sıcakta bunalanlar soğuk minder sayesinde serinlemeye çalışıyor. Bir firmanın Çin'den ithal ettiği 'Sermin' adı verilen minder, içinde bulunan jel sayesinde, gölge bir ortamda ya da buzdolabında kısa bir süre bekletildikten sonra minderin üzerine oturulduğunda veya sırtınıza koyduğunuzda serinlik veriyor. Minder güneş altında, kalorifer üzerinde bekletildikten sonra oturulduğnda ise ısı veriyor.

Minderlerin satışını gerçekleştiren Galeri Güvenlik sahibi Fatih Tuncel, "Çin'den ithal edilen bu ürün, özellikle yaz aylarında iş yerlerinde masa başında sürekli oturarak çalışmak zorunda kalan kişiler için üretilmiş. Bu minder içindeki jel sayesinde serin bir ortamda bekletilip üzerine oturulduğu zaman sürekli serinlik veriyor. Sanki bir buzun üzerine oturulmuş hissi uyandırıyor. Vücut, ısısını dengeleyene kadar minderin verdiği serinlik devam ediyor. Bu yaklaşık 3-4 saatlik bir dönemi kapsıyor. Daha sonra tekrar gölge bir ortamda bekletildiği zaman aynı şekilde serinlik vermeye devam ediyor."dedi.

Kış ayları içinde minderin sıcaklık verdiğine dikkat çeken Fatih Tuncel, "Minderin içinde bulunan jel kış aylarında ise sıcaklık vermesi için kullanılabiliyor. Kaloriferin üzerinde veya güneş gören sıcak bir ortamda bekletilip yine oturacağımız yere koyup üzerine oturulduğu zaman bu kez sıcaklık vermeye başlıyor. Yani ürün hem yaz hem de kış aylarında kullanılabiliyor. Ürünü 15 TL'den satışa sunuyoruz." diye konuştu.