Konya'da sıcak bastı sinek ve haşereler ortaya çıktı! Meram’da ihbar hattı duyuruldu

Konya'da sıcak bastı sinek ve haşereler ortaya çıktı! Meram’da ihbar hattı duyuruldu

Konya'da havaların bir anda ısınmasıyla sinek ve haşereler ortalığa çıktı. Meram Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verirken, haşere ile ilgili şikayetlerin Meram Belediyesinin 444 3 042 numaralı telefonuna iletilmesi istendi

Konya'da yaz bir anda geldi. Havaların ısınmasıyla haşereler de ortaya çıkarken belediyeler haşerelerin üreme kaynağı olan alanlarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Meram Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve daha rahat bir yaz mevsimi geçirebilmeleri adına ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle yeşil alanlarda yürütülen ilaçlama çalışmaları program dahilinde periyodik olarak devam ediyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çalışmaları belli bir plan ve program dahilinde yürüttüklerini ifade ederek, tüm mahallelerdeki yeşil alanların belirli periyotlar dahilinde ilaçlanacağını belirtti.

BAŞKAN KAVUŞ: YAZ BOYUNCA HASSAS BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ

Mustafa Kavuş, konuyla ilgili şunları söyledi: Ekiplerimiz, haşerelerin üreme kaynağı olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri, organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler, pazar yerleri gibi alanlar başta olmak üzere ilçenin tamamında yaz boyunca hassas bir çalışma yürütecek. Haşerelerin üreme kaynakları olduğu alanlarda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Parklar, çocuk oyun alanları, yol kenarları ve diğer ağaçlandırma sahalarındaki ağaçlar ile yeşil alanlarda da titiz bir çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz ayrıca, ilçe genelindeki çöp bidonları, konteynerler, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte etmektedirler. Mücadelemizi, 69 mahallemizin tamamında yaz mevsimi boyunca devam ettirerek hemşehrilerimizin rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi noktasında hassasiyet göstermeye devam edeceğiz.

HAŞERE ŞİKAYETLERİ BU TELEFONA

Öte yandan Meram Belediyesinden yapılan açıklamada, Meram'da haşere ile ilgili şikayetlerin Meram Belediyesinin 444 3 042 numaralı telefonuna iletilebileceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları, kapı ve pencerelerini kapatmaları, gerekli itinayı göstermeleri hususunda uyarı yapıldı.

Konya'da sıcak bastı haşereler ortaya çıktı! Meram’da haşere ihbar hattı duyuruldu

Konya'da sıcak bastı haşereler ortaya çıktı! Meram’da haşere ihbar hattı duyuruldu

Konya'da sıcak bastı haşereler ortaya çıktı! Meram’da haşere ihbar hattı duyuruldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.