Konya'da şeker hırsızları yakalandı

Konya'da şeker hırsızları yakalandı

Konya'da park halindeki iki tırdan yaklaşık 7 bin lira değerinde toz ve küp şeker çalan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi

Konya'da park halindeki iki tırdan yaklaşık 7 bin lira değerinde toz ve küp şeker çalan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki şeker yüklü tırdan yaklaşık 1 ton şeker çalındığı ihbarı alan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Hırsızlık olayında kiralık bir otomobil kullanıldığını tespit eden polis ekipleri olayın tekrarlanabileceği ihtimali üzerine ilçede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Olaydan bir süre sonra başka bir tırdan yaklaşık 500 kilo şeker çalındığı ihbarı gelmesi üzerine harekete geçen ekipler, ikinci olayın gerçekleştiği adresin yakınında şüphe üzerine bir araç durdurdu. Durdurulan araçta arama yapan polis ekipleri, çalınan 500 kilo şeker ile, şüpheli olarak M.A., M.Ö.,Ş.A., ve H.M. gözaltına alındı. Piyasa değer yaklaşık 7 bin lira olan bin 500 kilo toz ve küp şeker çalan şüphelilerin fark ettirmemek için tırlardan az miktarda şeker çaldıklarını söyledikleri iddia edildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler M.A., M.Ö.,Ş.A., ve H.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak gözaltına alındı.

Etiketler :