Konya’da sahte döviz operasyonu

Konya’da sahte döviz operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün kalpazanlara yönelik yaptığı operasyonda birçok sahte banknot ele geçirildi.

Konya’da büyük bir otele, ihbar üzerine yapılan baskında Mali Cumhuriyeti uyruklu bir kişinin çantasında yaklaşık 500 bin TL değerinde sahte Dolar ve Euro ele geçirildi. Piyasalara sürülmeye hazır halde ele geçirilen banknotların bir kısmı renkli fotokopiden oluşurken, gerçeğe yakın banknotların ise para sayma makinesinden geçtiği görüldü. Emniyet güçleri, ele geçirilen sahte paralarla beraber esnaflara göstererek bilgilendirilmesini sağladı.

Emniyet Müdürlüğü'nün sahte para operasyonuyla ele geçirilen sahte paralar incelenmek üzere Merkez Bankası'ndaki bilirkişilere gönderildi. Birçoğu para sayma makinelerinden geçen paralar, 500 Euro ve 100 Dolarlardan oluşuyor. Paraların üzerinde dikkatli bakılınca, toz ve beyaz boşlu benekler olduğu dikkat çekiyor.  Emniyet sahte para operasyonlarına devam ederken vatandaşların ve esnafların dikkatli olması konusunda uyarıyor.

“BAZI PARALAR MAKİNEDEN GEÇİYOR!”

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, emniyet güçlerinin incelemeleri için esnaflara gösterilen paralar hakkında gözlemlerini anlattı. Karagöz, paraların üzerinde tozlanma gibi bir his olduğunu söyleyerek, “Bu paralara dikkatli bakılınca sahte olduğu anlaşılabiliyor. Fakat üzerinde tozlanma hissi olduğunu ve bu tozlanma hissi olan paraların, para sayma makinelerinden geçtiğini gördüm. Emniyet güçleri, esnafları bu konuda uyarmak için paralarla birlikte esnafları gezerek bu konuda uyarıda bulunuyorlar. Yurt dışından gelen gurbetçilerimizin yoğun olduğu dönemde bu paralara dikkat edilmeli ve herkesin gözü açık olmalı. Sahte paralara vatandaşlarımız ve esnaflarımız oldukça dikkat etmeli ve sadece para sayma makinesine güvenmeyerek elleriyle de kontrol etmesini tavsiye ediyorum. Emniyet güçlerimiz gereken önlemi almasına rağmen piyasada bu paralardan olabilir, mağduriyetlerin yaşanmaması için herkesin dikkatli alışveriş yapması gerekli” dedi. Servet R. Çolak - Memleket

Etiketler :