Konya'da Ramazanın ilk cuması 'tedbirlerle' kılındı

Konya'da Ramazanın ilk cuması 'tedbirlerle' kılındı

Ramazan ayının ilk cuma namazında Konyalılar maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak camilerde yerini aldı. Mevlana meydanındaki tarihi Sultan Selim Camisi'ne gelen vatandaşlar içeride yer bulamayınca dışarıda namazlarını kıldı

Konya'da 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk cuma namazında vatandaşlar Koronavirüs tedbirlerine riayet ederek sosyal mesafeli olarak camilerde namazlarını eda etti.  

1.jpg

Ramazan ayının ilk cuma namazında vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak camilere gitti. Özellikle Mevlana Hazretleri Türbesi yanında bulunan tarihi Sultan Selim Camisi'ne gelen vatandaşlar içeride yer bulamayınca dışarıda namazlarını kıldı.

11.jpg

Seccadelerini Mevlana Meydanı'na seren vatandaşlar, namazını eda etti. Kentin birçok camisi de Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için vatandaşlar tarafından dolduruldu.  

111.jpg

Cuma namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar ise salgın sürecinde zor olsa da maske ile sosyal mesafeye uyarak namaz kılmaya geldiklerini belirtti.

111111.jpg

Namazlarını kılıp dua ettiklerini ifade eden vatandaşlar, salgının da en kısa sürede bitmesini temenni etti.

11111.jpg

Tedbirlere uyulmadığını ifade eden bir vatandaş ise, "Devletin aldığı tedbirler haddinden fazla ama biz uymuyoruz. Bu kurallara uysak bu hastalık değil yükselmek, kısa sürede biter. Maske, mesafe temizliğe dikkat ettiğimiz zaman inşallah en kısa zamanda atlatırız" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.