Konya’da patlama ve yangın! Restore edilen iki katlı tarihi binayı alevler sardı

Konya Çaybaşı Mahallesinde 2 katlı tarihi bina alev alev yandı. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürülürken, bir vatandaş patlama sesi duyduklarını belirterek, "Mahallemizin tarihi binasıydı. 5-6 yıl önce restore edilmişti" dedi

Konya'nın Meram İlçesi Çaybaşı Mahallesinde 2 katlı tarihi binada yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın, saat 21.00 sıralarında Konya'nın merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi Karakurt Sokak'ta bulunan 2 katlı tarihi binada çıktı.

aw746872-04.jpg

ALEVLERİ GÖREN VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Edinilen bilgiye göre, binadan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Kimsenin bulunmadığı binada herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

aw746872-05.jpg

"CAMLARIN PATLAMA SESİNİ DUYDUK"

Yangın sırasında patlama sesi duyduğunu belirten Ahmet Saygı, "Evde otururken camların patlamasını duyduk. Buraya geldiğimizde alevler büyüktü sonra itfaiye geldi ve müdahale etti. Mahallemizin tarihi binasıydı. 5-6 yıl önce restore edilmişti şimdi de yandı" diye konuştu.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlatıldı.

aw746872-01.jpg

aw746872-03.jpg

aw746872-02.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.