Konya'da örnek pazar yeri açıldı! Yeni Kalenderhane Pazar Market aynı zamanda elektrik üretecek

Konya'da örnek pazar yeri açıldı! Yeni Kalenderhane Pazar Market aynı zamanda elektrik üretecek

Konya'da Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeni Kalenderhane Pazar Market’in açılışı gerçekleştirildi. Güneş Enerji Santrali modeliyle inşa edilen yeni tesis belediye ve çevreye yıllık 472 mWh enerji üretimi ile katkı sağlayacak

Konya'da Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeni Kalenderhane Pazar Market’in açılışı gerçekleştirildi. Çevreci bir anlayışla Güneş Enerji Santrali modeliyle inşa edilen yeni tesis belediye ve çevreye yıllık 472 mWh enerji üretimi ile katkı sağlayacak.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve ilçenin 16. kapalı pazar marketi özelliği taşıyan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tamamen çevreci olarak tasarlanan ve pazar marketin çatısının üzerine yerleştirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde hem elektrik üretecek hem de vatandaş ile esnafın alışverişine konfor katacak. 13 milyon 500 bin liraya mal edilen kapalı pazar marketin açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Tüm yatırımlarımız; Karatay’ımıza, hemşehrilerimize ve Konyamıza olan sevgi ile muhabbetin gereğidir” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Karatay’ın 16’nci kapalı pazar marketi olan ve 13 milyon 500 bin liraya mal olan kapalı pazar marketin açılış programına; Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Karatay mülki amirleri, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Yeni Kalenderhane Pazar Marketi’mizin açılışını yaptık. Esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. Güneş Enerji Santrali modeliyle inşa ettiğimiz yeni tesisimiz Belediyemize ve çevreye yıllık 472 mWh enerji üretimi ile katkı sağlayacak" açıklamasında bulundu.

Bugün hizmete alınan Kalenderhane Pazar Marketi ile aynı özellikleri taşıyan Büyüksinan Pazar Market'in de yapımını tamamladıklarını belirten Kılca, buranın da ilerleyen günlerde faaliyete başlatılacağını duyurdu.

Kılca, "Hamdolsun, Karatay’ımızda esnafımız ve hemşehrilerimiz %90 oranında kapalı pazar market konforuna sahip duruma geldi. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu, şehrimizi geliştiren yatırımlarımıza gayret ve heyecanla devam edeceğiz" dedi.

GES ÖZELLİĞİ SAYESİNDE ALIŞVERİŞE KONFOR KATACAK HEM DE ELEKTRİK ÜRETECEK

Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nde idari bölüm ve güvenlik odasının yanı sıra çay ocağı, mescit, bay-bayan ve engelli tuvaletleri ile elektrik ve hidrofor odalarının da bulunduğunu söyleyen Başkan Hasan Kılca, pazar marketinin üzerinin tamamen güneş enerji santrali panelleriyle donatıldığını bu sayede elektrik de üretileceğini kaydetti.

Hasan Kılca sözlerini şöyle tamamladı: “Karatay Belediyesi olarak Tatlıcak ve Saraçoğlu mahallelerimize iki adet Güneş Enerji Santrali kurduk. Bununla yetinmedik ve yenilenebilir enerji alanında doğa dostu yeni nesil projeler üretmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl temellerini atarak bugün açılışını yaptığımız Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz ile Büyüksinan Kapalı Pazar Marketimiz bu amaçla hayata geçen hizmetlerimizden. Kapalı pazar marketlerimizin hemşehrilerimize konforlu hizmet imkanı sunacak olmalarının yanında bu projelerimizin en önemli özelliği, çatılarının Güneş Enerji Santralleriyle (GES) donatılmış olmasıdır. Toplamda 13 milyon 500 bin liraya mal ettiğimiz Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz; betonarme duvara sahip ve üzeri açılır-kapanır kepenk sistemiyle komple kapatıldı. Çatısı çelik konstrüksiyon olup, marketimizin çatısı komple güneş panelleriyle donatılmıştır. Bu sayede yıllık 472 Mwh enerji üretimi olabilecek. Dolayısıyla kapalı pazar marketimiz, hem hemşehrilerimizin ve esnafımızın alışverişine yeni bir konfor katıyor hem de enerji üretiyor. Önümüzdeki haftalarda da aynı özelliklere sahip Büyüksinan Kapalı Pazar Marketimizin de açılışını yine hep birlikte yapacağız inşallah. Karatay Belediyesi olarak hemşehrilerimize hizmetin en güzelini sunmaya ve insanımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketimiz hayırlı mübarek olsun. Esnafımıza hayırlı ve bol bereketli kazançlar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından Kalenderhane Mahallesi’ne 13 milyon 500 bin lira maliyetle kazandırılan ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerji Santrali (GES) projeli Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’nin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ayrıca projeyi inceleyerek pazar markette alışveriş yapan pazarcı esnafı ile vatandaşla da bir araya geldi.

Karatay Belediyesi tarafından güneş enerjisi santrali (GES) modeliyle projelendirilen Yeni Kalenderhane Pazar Market 2 bin 350 metrekarelik alanda hizmet verecek.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.