Konya'da örnek bahçe! Haftanın 3 günü dalından yiyene bedava

Konya'da örnek bahçe! Haftanın 3 günü dalından yiyene bedava

Konya'da üç genç girişimci tarafından kurulan bahçede dalından koparıp yemek bedava. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ziyarete açık olan bahçede doğal ortamın keyfini çıkaran aileler, ürünleri evlerine götürmek isterlerse topladığı kadar ücret ödüyor

Konya’nın Meram İlçesi Alakova Mahallesi’nde genç girişimciler Mehmet Ali Palabıyık, Ali Türker ve Osman Taşpınar ‘Sevgi Ekip Merhamet Biçeceğiz’ sloganıyla meyve ve sebze bahçesi kurdu.

Bahçelerini halka açan genç girişimciler, dalından meyve ve sebzeleri koparıp yiyen kimseden herhangi bir ücret talep etmiyor. Organik ürünleri toplayıp evlerine götürmek isteyenler ise kendi elleriyle ürünleri toplama imkânı buluyor. Ne kadar aldılarsa, o kadar ücret ödüyorlar.

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olan bahçe Konyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Dalından sebze ve meyve toplayan vatandaşlar hem yorgunluk atıyor hem de bol bol fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.

bahhhh.jpg

Bahçeleri hakkında bilgi veren girişimciler, “Konya’da dalından yediğin ikram topladığının ücretini öde sistemi ile yola çıkan bir bahçe düşünün. Öyle ki Konya’da yetişebilecek her türlü meyve ve sebze var. Bahçenin ürünleri vatandaşlar tarafından toplanıyor. Konya’da 3 genç girişimcinin ortak projesi ile başlatılan sistem Konyalılar başta olmak üzere Konya’ya yakın şehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bahçeye gelen misafirler rahat ve huzurlu bir şekilde doğadan dalından ürün toplamanın keyfini yaşıyor. Aileleri ve sevdikleri ile birlikte güzel vakit geçiriyorlar. Vatandaşlar haftanın yorgunluğunu bahçemizde dalından ürün toplarken atıyor.

bahh.jpg

Cuma, Cumartesi, Pazar günü açık olan bahçe 10:00- 19:00 arasında ziyaret edilebiliyor. Bahçe Meram Alakova’da Yenibahçe (Resul) yolunda. Tüm vatandaşlarımızı bahçemize bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.