Konya'da Önemli Toplu Ulaşım Düzenlemesi: Tramvay Duraklarının Konumu Değişti

Konya'da Önemli Toplu Ulaşım Düzenlemesi: Tramvay Duraklarının Konumu Değişti

Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Şehir Hastanesi–Stadyum Tramvay Hattı 2. Etap çalışmaları kapsamında Otogar Kavşağı’nda köprülü kavşak inşaatı nedeniyle bir düzenlemeye gitti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent içi ulaşımda önemli bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Şehir Hastanesi–Stadyum Tramvay Hattı’nın 2. Etap inşaat süreci çerçevesinde, Otogar Kavşağı’nda hayata geçirilecek köprülü kavşak projesi sebebiyle tramvay duraklarının konumları geçici olarak değiştirilmiştir.

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, 25 Kasım Salı günü itibarıyla Otogar tramvay durakları her iki istikamette de farklı bir alana taşınmıştır. Tramvay kullanıcılarının iniş ve biniş işlemlerini sadece yeni oluşturulan bu geçici durak alanlarında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Söz konusu değişiklik, bölgedeki inşaat çalışmalarının vatandaşların güvenliğini tehlikeye atmaması ve ulaşım akışının kontrollü bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla zorunlu hale gelmiştir.

Projenin Amacı: Güvenli ve Kesintisiz Ulaşım

Yetkililer, devam eden köprülü kavşak ve tramvay hattı 2. Etap çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ulaşım altyapısında önemli bir iyileşme sağlanacağını belirtti. Projenin nihai hedefi; yolcular için daha güvenli, daha konforlu ve kesintisiz bir toplu ulaşım deneyimi sunmaktır.

a1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler