Konya'da öldürülen belediye başkanı Öztoklu'nun davasında yeni gelişme

Konya'da öldürülen belediye başkanı Öztoklu'nun davasında yeni gelişme

31 Mart seçimlerinde Konya'nın Doğanhisar ilçesi Belediye Başkanlığı'na seçilen MHP'li İhsan Öztoklu'nun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada yeni gelişme. Cinayeti işleyen sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor çıktı

Konya'da 31 Mart seçimlerinde Doğanhisar Belediye Başkanı seçilen İhsan Öztoklu'nun teşekkür için astırdığı afişin yırtılması nedeniyle çıkan kavgada öldürülmesiyle ilgili dava devam ediyor. 42 yaşındaki Başkan Öztoklu'yu 4 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık hakkında akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor çıktı.

31 Mart Yerel yönetimler seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Doğanhisar Belediye Başkanlığı'na seçilen MHP'li inşaat mühendisi İhsan Öztoklu (42), seçimlerden sonra teşekkür için Başköy mahallesindeki billboardlara astırdığı kendi resmi ve adının olduğu 'Haydi Bismillah', 'Tüm Doğanhisarlı Hemşehrilerime Gönülden Teşekkürler' yazılı afişin yırtıldığını gördükten sonra afişin bulunduğu Başköy mahallesine gitmiş, burada çıkan tartışma sonrası 4 yerinden bıçaklanarak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cinayetin ardından önceki dönem belediye başkanı ve İYİ Parti'nin adayı Abdullah K, oğlu Abdurrahman K. (26) ile akrabası Osman K. (51) tutuklandı. Ara kararla tahliye edilen Osman K. ile İhsan Öztoklu'yu sosyal medya üzerinden tehdit ettiği öne sürülen iki kişinin tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Bir süre önce ise dosyada azmettirici olarak yer alan eski başkan Abdullah K. de tahliye oldu.

Davanın son duruşmasına tutuklu sanık Abdurrahman K. ile tutuksuz yargılanan sanıklar ve taraf avukatları katıldı. SEGBİS ile duruşmaya katılan Abdurrahman K, “Olay anlık gelişti. Ben elimdeki bıçağı bir yere atmadım. Beni kimse azmettirmedi veya yönlendirmedi.” diye konuştu.

Gözyaşları içerisinde konuşan öldürülen İhsan Öztoklu'nun annesi Fatma Öztoklu, “Çocukları karnelerini babalarının mezarına götürdü. Benim oğlum toprağın altından çıkmayacak. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum.” dedi. Merhum başkanın eşi Hanife Öztoklu ise, “En ağır cezayı almalarını istiyorum” diye konuştu.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen sanık Abdurrahman K'nin akıl sağlığının ve cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor düzenlendi.

Cumhuriyet Savcısı, mütaalasında, sanıkların olayı haksız tahrik altında gerçekleştirmediğini, haksız tahriki Doğanhisar Belediyesinin kullanımında olan afişi yırtarak sanıkların gerçekleştirdiklerini söyledi. Mütaalada, iddianameye bağlı kalınarak tutuklu sanık Abdurrahman K. ile Abdullah K. ve Osman K'nin ağırlaştırılmış müebbet, İrfan K'nin 15 yıldan 20 yıla kadar, Necmi Y'nin de 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.