Konya'da Olağanüstü Bayram

Konya'da Olağanüstü Bayram

Kurban Bayramı boyunca Konya'da güvenli ve huzurlu bir bayram için 8 bin 855 personel görev yapacak. Vali Vahdettin Özkan, asayiş ve trafik tedbirlerinin artırıldığını, vatandaşların sağlığı ve güvenliği için yoğun denetimler yapılacağını belirtti.

Konya'da Kurban Bayramı Güvenlik Tedbirleri Yoğunlaşıyor

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Kurban Bayramı tatili boyunca güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak amacıyla toplam 8 bin 855 personelin görev yapacağını açıkladı. Kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmesi için ilgili kurumlar koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyor.

Bayram İçin Alınan Güvenlik ve Asayiş Tedbirleri

Vali Vahdettin Özkan, bayram öncesi ve bayram süresince alınan tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, Konya'da kurbanlık hayvan satışının yapıldığı pazarlar ve kurban kesim yerlerinin denetiminin sıkı bir şekilde yapılacağını belirtti. Denetimler İl Müftülüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilecek.

Vali Özkan, "Vatandaşlarımızın sağlığı için Tarım İl Müdürlüğümüzce bugüne kadar toplamda 3 bin 436 denetim yapılmış, merkez ilçelerimizde 3 geçici kurban satış yeri ve 36 kurban kesim yeri belirlenmiştir" dedi.

Emniyet ve Asayiş Tedbirleri: 8 Bin 855 Personel Görevde

Bayramın huzurlu geçmesi için 8 bin 855 personelin görev yapacağını belirten Vali Özkan, emniyet ve asayiş tedbirlerinin yoğunlaştırıldığını vurguladı. Özkan, "Temennimiz ve amacımız, manevi değerlerimizin bereketli mevsimi Kurban Bayramı'nı tek bir vatandaşımızın bile burnu kanamadan sevdikleriyle birlikte huzurla geçirmelerini sağlamak" dedi.

Vali Özkan, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları, aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmayı ihmal etmemeleri, araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları ve uykusuz yola çıkmamaları konusunda ricada bulundu.

Mayıs Ayında Suç Aydınlatma Oranı Yüzde 90

Suç ve suçlu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Vali Özkan, Mayıs ayında Konya'da suç aydınlatma oranının yüzde 90 olarak kaydedildiğini belirtti. Malvarlığına karşı işlenen suçların yüzde 66'sı, topluma karşı işlenen suçların yüzde 95'i, hırsızlıkların yüzde 67'si ve dolandırıcılık suçlarının yüzde 51'i aydınlatılmıştır. Kasten öldürme, cinsel saldırı ve yağma (gasp) gibi suçların ise yüzde 100 oranında aydınlatıldığını söyledi.

Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor

Vali Özkan, Mayıs ayında zehir tacirlerine yönelik 527 operasyon gerçekleştirildiğini ve 103 kişinin tutuklandığını belirtti. Kaçakçılık ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiğini ve bu kapsamda 11 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin ise tutuklandığını ifade etti.

Terörle Mücadele ve Düzensiz Göçle Mücadele

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör unsurlarına karşı Mayıs ayında Konya'da 10 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Vali Özkan, 26 şahsın gözaltına alındığını ve 14'ünün tutuklandığını kaydetti. Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son bir ayda gerçekleştirilen 12 operasyon neticesinde 18 göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 10'unun tutuklandığını açıkladı.

Aranan Şahısların Yakalanması İçin Operasyonlar Sürüyor

Kamu düzeninin sürekliliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele için aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonlar yapıldığını vurgulayan Vali Özkan, Mayıs ayında 105 operasyon gerçekleştirildiğini ve 230 şahsın tutuklandığını belirtti.

Vali Vahdettin Özkan, huzur ve güven ortamını tesis ettiği için kolluk birimlerine teşekkür etti. Vali Özkan'ın açıklamasında İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut da hazır bulundu.

Konya'da Olağanüstü Bayram

Konya'da Olağanüstü Bayram

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.