Konya’da okullara kar tatili verilen ilçe sayısı 25'e yükseldi

Konya’da okullara kar tatili verilen ilçe sayısı 25'e yükseldi

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kar tatili verilen ilçe sayısı arttı. 25 ilçede tamamen, 3 ilçede ise çok sayıda kırsal mahallede kar yağışından dolayı 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün süreyle yüz yüze eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Ocak Çarşamba günü (yarın) Konya'nın 25 ilçesinde okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Konya'nın 25 ilçesinde tamamen, 3 ilçesinde de çok sayıda kırsal mahallede kar yağışından dolayı 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle okulların tatil olduğu ilçeler şöyle:

"Ahırlı, Altınekin, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak."

Öte yandan, Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerine bağlı çok sayıda mahallede de eğitime 19 Ocak 2021 Çarşamba 1 gün ara verildiği bildirildi.

Konya'nın çok sayıda ilçesinde yoğun kar yağışı sürüyor. Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Konya'yı Antalya, Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar ve Isparta'ya bağlayan karayollarında tipi ve fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Tipi, buzlanma ve kontrolden çıkarak yolu kapatan araçlar sebebiyle araçların geçişine izin verilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.