Konya'da okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanı Özer'den deprem bölgesinde 13 Şubat açıklaması

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle dün tüm okullar tatil edilmişti. Konya Valiliği kar tatili verilen ilçeleri açıklarken Milli Eğitim Bakanı Özer'den tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta boyunca tatil edildiği açıklaması geldi

Konya'da yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle dün tüm okullar tatil edilmişti. Öğrenci ve veliler 7 Şubat'ta da okullar tatil mi? sorusuna yanıt ararken Konya Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları ve Milli Eğitim Müdürlükleri Selçuklu, Karatay ve Meram dahil kar tatili verilen ilçeleri tek tek açıklamaya başladı.

Bu sabah Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde yıkım ve can kayıplarına neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okulların 1 hafta boyunca tatil edildiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta boyunca tatil edildiğini açıkladı.

Malatya'da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının devam ettiği bilgisini paylaşın Bakan Özer, "Allah'a şükür, şu ana kadar okullarımızdan hiçbir olumsuz haber almadık. Pansiyonlarda kalan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle ilgili bir yaralanma veya ölüm hadisesi gerçekleşmedi." diye konuştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin etkilediği illerden Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ardından bir açıklama yaparak tüm Türkiye'de eğitim öğretime 13 Şubat'a kadar ara verildiğini bildiren Bakan Özer, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki, özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.