Konya'da okullar tatil edildi (13 Ocak 2022)

Konya'da okullar tatil edildi (13 Ocak 2022)

Kar yüklü bulutlar Konya'ya doğru hareketini sürdürüyor. Gün içinde yağmurun etkili olduğu Konya'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor. Peki Konya'da okullar tatil edildi mi? Veliler, öğretmenler ve öğrenciler bu sorunun cevabını arıyor.

Konya’nın Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Seydişehir, Hüyük, Ahırlı, Selçuklu ve Derebucak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Derebucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Akçay, “ Derebucak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle İlçemiz Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile tüm eğitim kurumlarımızda 12.01.2022 Çarşamba günü, yüz yüze eğitime 1(bir) gün ara verilmiş olup, uzaktan eğitim kararı alınmıştır. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerinin de 12.01.2022 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” dedi.

DEREBUCAK'TA TATİL UZADI

Gün içerisinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir tatil haberi daha geldi. yapılan açıklamada "Derebucak ilçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle 13.01.2022 Perşembe günü de eğitime bir (1) gün ara verilmiştir" denildi.

9 İLÇE TATİL KARARI ALDI

İlerleyen saatlerde tatil açıklamaları diğer ilçelerden de gelmeye başladı. Taşkent, Hadim, Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Seydişehir, Hüyük ve Ahırlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 12 Ocak 2022 Çarşamba günü ilk, orta, lise tüm okullar, rehabilitasyon merkezleri, Halk Eğitim kursları, tüm özel resmî kurslar ile işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler, engelli ve hamile çalışanlar için ilçe hıfzıssıhha kurullarınca tatil kararı alınmıştır. Okullar uzaktan eğitim yapacaktır.

SELÇUKLU'DA DA TATİL İLAN EDİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzı's-Sıhha Kurulu Kararıyla Selçuklu ilçesi Tepekent ve Başarakavak Mahalleleri ile buraya öğrencisi taşınan yerleşim yerlerinde 12 Ocak 2022 Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapılacaktır.

MERAM'IN BAZI MAHALLELERİNDE TATİL

Meram ilçesini İnlice, Gökyurt, Hatunsaray, Karadiğin, Kızılören, Sefaköy, Evliyatekke, Güneydere, Yeşiltekke, Kayalı, Yeşildere mahallelerinde de eğitime bir gün ara verildi.

KONYA MERKEZ BEKLENİYOR

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre kar yağışı merkez mahallelerin sınırında. Gece 00:00 ila 03:00 saatleri arasında merkezde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.