Konya’da okul servis ücretlerine zam geldi: En kısa mesafe 11 bin 880 TL

Konya’da okul servis ücretlerine zam geldi: En kısa mesafe 11 bin 880 TL

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Konya'daki okul servis ücretlerinde önemli değişikliklere gidildiğini duyurdu.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya'da 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi okul servis ücretlerinde önemli bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Başkan Karabacak, geçen zaman aralığındaki yeniden değerleme oranları, personel ücretleri, enflasyon ve motorin fiyatlarındaki artışları dikkate alarak yapılan düzenlemeye ilişkin detayları paylaştı.

En kısa mesafe olarak belirlenen 0-3 km arasındaki güzergah için öğrenci başına 11 bin 880 TL ödenmesinin kararlaştırıldığını belirten Karabacak, 0-6 km için 13 bin 500 TL, 0-12 km için 15 bin 120 TL ve 0-20 km aralığında olan güzergahlar için ise 16 bin 200 TL ödeneceğini ifade etti.

Ayrıca, rehber personel bulundurulması zorunlu ilkokul ve ortaokul servis araçları için taşıma ücretlerine ek olarak öğrenci başı yıllık rehber personel ücretinin 3 bin 480 TL olarak belirlendiğini aktaran Başkan Karabacak, bu düzenlemenin hem servis sağlayıcıları hem de veliler için adil bir çözüm olduğunu vurguladı.

KONESOB Başkanı, yapılan bu düzenlemenin, enflasyonun etkisi, personel ücretleri ve akaryakıt fiyatlarındaki artışları göz önüne alarak yapıldığını belirtti. Karabacak, ayrıca bu kararın, öğrenci taşımacılığı yapan esnafın sürdürülebilirliği ve kaliteli hizmet sunabilmesi adına önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.