Konya’da Okul-Sektör işbirliği! Hedef 'bir milyon' mesleki eğitim öğrencisi

Konya’da Okul-Sektör işbirliği! Hedef 'bir milyon' mesleki eğitim öğrencisi

Konya’da gerçekleştirilen okul-sektör işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu toplantısında, nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak bir milyon Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi hedefine ulaşmak amacıyla yürütülen çalışmalar değerlendirildi

Konya’da Okul-Sektör işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Konya’daki Mesleki Eğitim konusunda değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, bir milyon Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi hedefine ulaşmak amacıyla yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Konya’da mesleki ve teknik eğitim alanında yapılacak çalışmalarda sektör, ilgili meslek kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteğini alarak, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde daha nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimi gerçekleştirmek amacıyla oluşturulan "Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu” olağan toplantısı; Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İŞKUR temsilcileri ve meslek lisesi müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda, Mesleki eğitim konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

HEDEF BİR MİLYON ÖĞRENCİ

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde ‘Bir milyon’ Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci hedefine ulaşmada yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası işbirliği masaya yatırıldı.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Harun Gün, bir milyon mesleki eğitim merkezi öğrencisi hedefine ulaşmada KONESOB olarak her türlü desteğin verileceği ifade etti.

Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih Bayraktar ise, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde ki alt yapı ve kapasitenin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi, kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

OKUL /SEKTÖR HAMİLİĞİ ÖNEMLİ

Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi Genel Müdürü Feyzullah Altay da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Ticaret Odası Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokol kapsamında faaliyetlerini sürdüren KTO Mesleki Eğitim Merkezinin çalışmalarından memnuniyet duyulduğu, okul /sektör hamiliğinin önemi ve bu tür çalışmaların artırılması gerektiğine dikkat çekti.

BEŞ BİN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÇIRAKLIK ÖĞRENCİSİNE, 300 TL BURS

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol neticesinde; beş bin mesleki eğitim merkezi (çıraklık) öğrencisine, 300 TL burs verildiği ve bursun 12 ay boyunca devam edeceği kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şube Müdürü Abdullah Kaleli’de eğitim ile ilgili çeşitli desteklerin devam edeceği ifade etti.

SANAYİYE ELEMAN GÖNDERMEDE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLEBİLİR

İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Ercan’da Toplum Yararına Program (TYP) çalışmalarının sona erdiği belirterek Eğitim Programları kapsamında birçok çalışmanın devam ettiği ve sanayiye eleman göndermede ortak çalışmalar yürütülebileceğini dile getirildi.

"BAZI OKULLARIMIZ ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARARAK MARKALAŞTI"

Toplantıda son sözü alan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Mesleki eğitimle ilgili İlimizde yapılan çalışmaların olumlu şekilde artarak devam ettiğine dikkat çekti. Yılmaz, “Bazı okullarımızın çok güzel işler başararak markalaştığını ve bu durumun bütün okullarımıza örnek teşkil etmesi gerektiğini, devletimizin çeşitli kurumlarının pek çok alanda eğitime destek verdiği ve okul/sektör iş birliğinde bu imkânlardan mutlaka yararlanılmalıdır” diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILLIK SÜREÇ İÇİN İSTİHDAM PLANLAMASI YAPACAĞIZ"

Bu tür toplantılarda paydaşlarla bir araya gelebilmenin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Önümüzdeki 5 yıllık süreç için paydaşlarla birlikte istihdam planlaması yapacağız. Paydaşlarımızla yapılan kurs/eğitimlerin memnuniyet vericidir ve artarak devam etmesi gerekmektedir. Özellikle 8. sınıflara mesleki eğitimi tanıtıcı faaliyetlerin düzenlenmesi noktasında işbirliğinin güçlendirilmesinin yerinde olacaktır. Bina ve derslik ihtiyacı ile bazı alanlarda makine/ teçhizat tedariki konularında paydaşların desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Döner Sermaye kapsamında çok olumlu ve faydalı işlerin yapılmaktadır, bu alanda devletimizin ve Bakanlığımızın desteğinin artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Toplantı, yürütülecek çalışmalarda paydaşlardan beklentiler, ortak paydalar, mevcut problemler ve çözüm önerileri sunuldu.

foto-04.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.