Konya'da 'Okul Bostanı ve Böcek Evi' projesi! Dünyanın en lezzetli sebzelerini onlar yetiştirecek

Konya'da 'Okul Bostanı ve Böcek Evi' projesi! Dünyanın en lezzetli sebzelerini onlar yetiştirecek

Konya'da Selçuklu Belediyesi Konya Tropikal Kelebek Bahçesi aracılığıyla 4 okulda başlatılan, Okul Bostanı ve Böcek Evi Projesi ile, çocuklar yenilebilir bitki yetiştirerek toprak ve tarım hakkında uygulamalı bilgi sahibi olacak

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi, tarım şehri olan Konya'da öğrencilerin toprak ve tarımla daha çok bir araya gelmesi ve uygulamalı olarak sebze yetiştirerek tarımla ilgili daha çok şey öğrenmesini hedefleyen Okul Bostanı ve Böcek Evi Projesi'ni başlattı.

ÖĞRENCİLER DOMATES, BİBER, PATLICAN DİKTİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi aracılığıyla ilk olarak TOKİ İlkokulu'nda uygulanan projede öğrenciler domates, biber, patlıcan gibi yenilebilir bitkilerin sebze yataklarını açarak ekimini gerçekleştirdi. Projenin diğer aşaması olan böcek evi ile böceklerin görünürlüğünün artması, mutfak atıklarının komposta çevrilmesi ile de geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje ayrıca İbrahim Betin İlkokulu, Zeki Altındağ İlkokulu, Şehit Osman Demir İlkokulu'nda da uygulanarak toplam 4 okulda aynı etkinlik yapıldı.

OKUL BOSTANI VE BÖCEK EVİ PROJESİ DÖRT OKULDA HAYATA GEÇTİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Proje sorumlusu biyolog Duygu Dıvrak proje ile çocukların ileride hangi mesleği seçerse seçsin toprak, çevre ve hayvanlara olan duyarlılıklarının artacağını ifade ederek, "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi olarak Okul Bostanı ve Böcek evi projemizi dört okulumuzda hayata geçirdik. Çevre dostu perma kültür tarımı temel alarak hazırladığımız okul bostanlarımızda leziz meyvelerin yetişeceği sebze yataklarımız, fideleri besince zengin kılacak gübreleri hazırlayacağımız, aynı zamanda mutfak atıklarını da geri dönüştürebileceğimiz kompost alanımız ve doğanın vazgeçilmez parçası böcekleri görünür kılacak böcek evlerimiz yer alıyor. Okul Bostanları ile öğrenciler sorumluluk alacak, üretmenin ve ürettikleri ürünleri birlikte tüketmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Hedefimiz ileride hangi mesleği seçerse seçsin üretken, çevreye duyarlı nesillerin devamını sağlamaktır" diye konuştu.

s.jpgss.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.