Konya’da öğrenciye ulaşım 9 lira: Türkiye’nin en ucuzu

Konya’da öğrenciye ulaşım 9 lira: Türkiye’nin en ucuzu

Konya, öğrenci ve gençlere 9 liralık ulaşım ücretiyle büyükşehirler arasında Türkiye’nin en ucuz toplu ulaşımını sunmayı 2026’da da sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Büyükşehirler arasında en düşük indirimli biniş ücreti Konya’da uygulanıyor. Öğrenciler için 9 lira olarak belirlenen ücret, 2025 Ağustos’tan bu yana korunuyor.

konya-ulasim-ogrenci-3.jpg

Başkan Altay: Türkiye’nin en uygun öğrenci ulaşımı Konya’da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ulaşımda insanı merkeze alan “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışını vurguladı.
Altay, “Gençlerimiz en büyük gücümüz. Eğitim yolculuklarına destek olmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Türkiye’nin en ucuz öğrenci ulaşımı Konya’da. 2026’da da bu gururu yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

konya-ulasim-ogrenci-2.jpg

Tam biniş ücreti de büyükşehirler arasında en uygunlar arasında

Başkan Altay, tam biniş ücretinin 22,5 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, hizmet kalitesinden ödün vermeden erişilebilir ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi hedeflediklerini söyledi. “Öğrenciden çalışana, emekliden esnafa kadar herkesin bütçesini gözetiyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-ulasim-ogrenci-1.jpg

Öğrenciler memnun: Ulaşım ucuz ve erişilebilir

Konya’da eğitim gören öğrenciler, otobüs ve tramvay ağı sayesinde şehrin her noktasına kolay ve ekonomik biçimde ulaşabildiklerini belirtti. Öğrenciler, Konya’nın öğrenci dostu bir şehir olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.