Konya'da öğrencilerin soruları ’askıda soru pano’ ile çözüm buluyor

Konya'da öğrencilerin soruları ’askıda soru pano’ ile çözüm buluyor

Konya'da birçok fırında başlatılan "askıda ekmek" uygulamasından yola çıkan özel bir eğitim kurumu öğretmenleri, öğrencilerin çözemediği sorular için askıda soru panosu ile çözüm buluyor. Uygulama ile arkadaş bağları da güçlenmiş oluyor

Konya'da birçok fırında başlatılan "askıda ekmek" uygulamasından yola çıkan özel bir eğitim kurumu öğretmenleri, öğrencilerin çözemediği soruların çözümü için "askıda soru pano" uygulaması başlattı. Öğrenciler arasında kaynaşmanın ve paylaşma duygusunun arttırılması amaçlanan uygulama ile öğrencilerin çözemedikleri soruyu askıya asması ve diğer öğrencilerin çözmesi sağlanıyor.

Konya'da özel bir eğitim kurumu, "askıda ekmek" kampanyasından yola çıkarak "askıda soru pano" uygulaması başlattı. Öğrenciler arasında paylaşma duygusunun arttırılması amaçlanan uygulama ile öğrenciler, çözümleyemedikleri soruyu panoya asıyor. Soruyu bilen diğer öğrenciler çözüyor. Panoda bir süre boyunca çözüm bulamayan soru ise sınıf ortamında öğretmen eşliğinde çözülüyor.

Çözülemeyen sorulara uygulama sayesinde çözüm bulduklarını ifade eden Muhammed Yahya Karakol adlı öğrenci, "Askıda soru uygulaması bence gayet güzel bir uygulama. Nedeni ise insanlar gerçekten bazen vakit bulamıyor. Birbirilerini denk düşüremiyorlar veya ben burada hocamı bulamadığım zaman sorumu asıyorum, hocam çözemese bile bir arkadaşım çözüyor. Beni tanıyorsa bana getiriyor, beni tanımıyorsa askıya asıyor. Bu süreçte de arkadaşlarımla iletişime geçmiş oluyorum hem de sorularım çözülüyor. Ben de birkaç kere astım, çözülmesi beni çok mutlu etti. Öğrenciler için çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buradaki arkadaşlarımızın çözemediği sorular gerçekten çok zor. O yüzden çözülen soruların herkese bir faydası oluyor" dedi.

Askıda soru panosunun kendisine faydalı olduğunu belirten Mehmet Muhammed Sönmez ise, "Askıda soru uygulaması ile ilk olarak sosyalleşme, ikincisi ise daha çok soru tarzı görme fırsatımız oluyor. Buradaki sorular özel sorular olduğu için daha nitelikli sorular oluyor. Bir soru bankasını taramaktansa burada zor soruların çözümü ile incelemek daha güzel bence" şeklinde konuştu.

HEM EĞİTİM HEM DE ARKADAŞLIK BAĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Uygulamayla öğrencilerin çok fazla soru tipi gördüğüne dikkat çeken Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, "Bu sayede öğrenciler yapamadığı zor olan seçilmiş soruları panoya asıyorlar, bazen arkadaşlarının da yapamadığı zor soruları ise sınıfta öğretmenlerinin anlatımıyla tüm sınıf olarak çözüyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz çok fazla soru tipi görmüş oluyor ve öğrenciler arasında kaynaşmanın, arkadaşlığın, paylaşma duygusunun arttığını gördük. Bu da öğrencilerimiz açısından güzel bir uygulama oldu. Bazı öğrenciler öğretmen ve arkadaşlarına soru sormaktan çekiniyorlardı. Bu sayede öğrenci, ismini yazarak panoya soruyu astığı zaman belki de bir arkadaşı ile muhatap olmadan sorusunu çözdürmüş oluyor. Bu uygulamanın hem eğitime, hem öğretime hem de arkadaşlık bağının güçlendirilmesi anlamında katkılarını gördük. Tabii askıda soru uygulaması ecdadın askıda ekmek uygulamasından gelen bir uygulama. Öğrenciler ilk gördüğü zaman şaşırdılar. Bu panonun ne işe yaradığını merak ettiler ama rehberlik servisi bu panonun işlevi ve amacını anlattığı zaman oldukça iyi bir ilgi ile karşılaştık. Bu sayede öğrenciler fazlaca soru tipi görüyorlar. Sınava hazırlık sürecinde motivasyonunu arttırmış oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Matematik Öğretmeni Abdullah Öztürk de, "Genellikle bir kişi tarafından çözülemeyen sorular değil, bir öğrenci bir soruya takıldıysa birkaç, hatta daha fazla öğrenci buna takılmış olabilir. Öğrenci bu sayede aklına gelmeyen, belki karşılaşmadığı ama takılabileceği soruları bu panoda görüyor. Çözümlerini de görüyor. Bu sayede diğer öğrenciler gibi çözmese bile soruyu öğrenmiş oluyor daha önce karşısına geldiği için. Bu sorular aslında kitaplarda öğrenciler tarafından yapılamayan seçilmiş sorular" şeklinde konuştu.

Fizik Öğretmeni Şeref Koyuncu ise, "Bu uygulamayla birlikte daha çok birbiri ile yakınlaşma, daha çok sosyalleşme imkanı buldu öğrencilerimiz. Ben fizik öğretmeniyim. Bu açıdan bakıldığı zaman fizik açısından daha fazla yorum tarzı, birbirlerine yorum yapma anlamında geliştirme özelliği taşıdılar. O yüzden uygulamanın çok büyük bir faydası oldu" ifadelerini kullandı.

Konya'da öğrencilerin soruları ’askıda soru pano’ ile çözüm buluyor

Konya'da öğrencilerin soruları ’askıda soru pano’ ile çözüm buluyor

Konya'da öğrencilerin soruları ’askıda soru pano’ ile çözüm buluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.