Konya'da o arsa 42 milyona kiraya verilecek

Konya'da o arsa 42 milyona kiraya verilecek

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya'nın Meram ilçesinde bulunan araziyi yapım ve onarım karşılığında uzun süreli kiralama için ihaleye çıkarıyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya'nın Meram ilçesindeki Alavardı Mahallesi'nde bulunan araziyi yapım ve onarım karşılığında uzun süreli kiralama için ihaleye çıkarıyor. Vakıflar Meclisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararlarına dayanarak düzenlenen ihale, 17 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

İhaleye katılmak isteyenlerden istenen geçici teminat miktarı 1.283.131 TL olarak belirlendi. İhale dökümanı, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası'nda görülebilir.

Kira Bedeli 42.771.015 TL Olacak, İhale 17 Ekim 2023'te Gerçekleşecek

Kiralanacak arsanın kira bedeli 42.771.015 TL olarak belirlenmiş olup, sözleşme süresi toplamda 30 yıl olarak planlanmıştır. Kiralama bedelleri, inşaat süresine ve TÜFE'ye dayalı olarak farklı aşamalarda artış gösterecektir.

konya-vakiflar-il-mudurlugu-arsa.jpg

Sözleşme süresi boyunca yapılacak inşaat, imar durumu değişiklikleri, ve diğer masraflar Yüklenici tarafından karşılanacak ve herhangi bir kamu yükümlülüğü getirilmeyecektir.

Ayrıca, kiracı tarafından arazi üzerine haciz, ipotek, veya teminat konulması kabul edilmeyecektir. Kamuya terk edilmesi gereken alanın bedeli, kanunca belirlenen oran dahilinde veya aşan kısmı için rayiç değere göre hesaplanacak ve Yüklenici tarafından İdareye ödenecektir.

vakiflar-il-mudurlugu-ihale.jpg

Bu uzun vadeli kiralama modeli kapsamında "Ticari Tesis (Dükkan-Ofis)" fonksiyonuyla kullanılmak üzere arazi kiralanacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.