Konya'da Mevlid Kandili heyecanı!

Konya'da Mevlid Kandili heyecanı!

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, Konya'daki camilerde dualarla idrak edildi.

Konya’da Mevlid Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ederek ibadet etti. Mevlana Meydanındaki Sultan Selim Camii'nde, Kur'an-ı Kerim, mevlidi şerif, ilahiler ve dualarla geceyi ihya eden Konyalılar yatsı namazının ardından kandil sevincini paylaştı. Vatandaşlara cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Resim

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Gecesi dualarla idrak edildi.

Mevlit Kandili’nde Konyalılar Sultan Selim, Aziziye, Kapu Camii, Hacıveyiszade, Şerafettin, İbrahim Hakkı Konyalı Camileri başta olmak üzere bir çok camide gecenin manevi atmosferini yaşadı.

Mevlid Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlarda, Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve mevlitten bahirler okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Resim

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Sultan Selim Camii'nde düzenlenen Mevlid Kandili programına katıldı.

Resim

Kılca, "Mevlid-i Şerif icrasıyla Sultan Selim Camii’mizde bu mübarek gecemizin bereketini yaşadık. Bizi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimize ümmet kılan Rabbimize hamdolsun. Hakk ve hakikat yolunda birliğimizin güçlenmesi duasıyla tüm hemşehrilerime hayırlı geceler diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, İbrahim Hakkı Konyalı Camii’nde kılınan yatsı namazı ve duaların ardından hemşehrilerinin kandilini tebrik etti.

Resim

Bu yıl Mevlid Kandili'ni de içine alan 01-15 Ekim 'Mevlid-i Nebi - Camiler ve Din Görevlileri Haftası', 'Peygamberimiz - Cami ve İrşat' teması ile kutlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.