Konya’da mesafeler uzadı ve işleri kolay yapmanın bir yolu artık var

Konya’da mesafeler uzadı ve işleri kolay yapmanın bir yolu artık var

Özellikle Pandemi döneminde tüm dünyada internetin büyük katkısı insanların işine yaradı. Şirketler, yerel yönetimler interneti faydalı hale getirince insanların evden çıkmasına gerek kalmadı. Konya’da da bu durum oldukça işlevsel.

Yakın tarihte dünyanın gördüğü en büyük sıkıntı olarak göze çarpan pandemi nedeniyle uygulanan sokak kısıtlamaları ve toplumsal temasın kısıtlaması dönemlerinde teknolojideki ilerlemeler, iletişim ağlarının daha yaygın hale gelmesi insan hayatını kolaylaştıran uygulamalarla donatıldı.

Alışverişten, eve sipariş yemeğe kadar birçok alanda teknolojik devrim yaşandı.

Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren şehir olarak göze çarpan Konya’da yerel yönetim çağın gerekliliklerini yerine getirmekten ve dünyanın farklı yerlerindeki yenilikleri takip etmekten geri durmuyor.

KONYA ZAMANA AYAK UYDURDU

Başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe yerel yönetimleri dönemin gerekliliklerini kısa sürede yerine getirdi. Pandemi şartlarında vatandaşların sorun yaşamaması ve insan temasını en aza indirmek için birçok yenilik vatandaşın hizmetine sunuldu.

NELER YAPILABİLİYOR?

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde adres işlemleri, müessese başvuruları, KOSKİ su hizmetleri başvuruları ve takipleri, KOMEK ve ASEM kayıt başvuruları, emlak ödemeleri ve diğer ödemeler, evrak takipleri, mevcut borçları öğrenme, şikayet ve başvurular, bilgi edinme, imar planı askı işlemleri ile itirazlar, elkart bakiye sorgulama, elkart başvuruları, elkart dolumu ve dilekçe işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor.

Büyükşehir’in bu uygulamaları sayesinde vatandaşlar olumsuz hava koşullarında ve diğer durumlarda vakit kaybı yaşamadan işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

konya-belediye-internet.jpg

KONYA UYGULAMASI

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı Konya uygulamasında da nöbetçi eczanelere varıncaya kadar birçok kolaylığı cep telefonlarından görebilmek mümkün. Ayrıca uygulamanın içinde Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS) de kullanıcıların yaşamını kolaylaştırıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.