Konya'da Mart yağışla başladı! Kar ve şiddetli soğuk geliyor

Konya'da Mart yağışla başladı! Kar ve şiddetli soğuk geliyor

Kışın bitmek bilmediği Konya'da Mart ayı da kar yağışıyla başladı. Kentte yer yer yağmur ve karla geçmesi beklenen haftanın sonunda sıcaklığın -15'e kadar düşmesi bekleniyor

Meteoroloji Konya için kar tahmininde bulundu. Mart ayını da kar yağışıyla karşılayan Konya'da yağışların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Cuma gününden itibaren ise Konya'da hissedilen sıcaklığın -15'e kadar düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı bekleniyor

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısının yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış buzlanma don ve sis bekleniyor

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Konya, Isparta, Kırşehir, Çorum, Amasya, Samsun, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli,

Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Konya'da Mart soğuk başladı

Konya'da 1 Mart Salı (bugün) saat 12:00-22:00: Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Hüyük ve Akşehir'in güney kesimlerinde kar yağışının çok güçlü olması tahminler arasında.

2 Mart Çarşamba günü ise Konya'nın batı ve güneybatı kesimlerinde kar yağışı kendini çok güçlü hissettirecek. Gec saatlerinden itibaren Konya-Afyon Yolu, Konya-Seydişehir ve Seydişehir Antalya Yolu'na gideceklerin tedbirli olması gerekiyor. Saat 12:00-00:00 arasında ise kar yağışı Konya genelinde etkili olacak. Şehrin günü kar yağışıyla tamamlaması bekleniyor.

Konya perşembe-cuma buz kesecek

Konya'da 3 Mart Perşembe günü kar yağışının 14 saate yakın sürmesi bekleniyor. Doğu yönünde hareket edecek olan kar yüklü bulutlar merkezden ikindi saatlerinde ayrılmış olacak. İkindinin ilk saatlerinde (15:00-00:00) Konya'da kar yağışı şehri terk etmiş olacak. Ardından hava sıcaklığı hızla düşecek.

4 Mart Cuma günü kar yağışı Konya'da tamamen duracak. Ancak bu günden itibaren Konya'da hava sıcaklığı eksi 9 dereceyi ve hissedilen sıcaklığın da eksi 15 seviyelerinde olması tahminler arasında.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı 6

Konya: Çok Bulutlu yer yer yağışlı 7-0

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 14

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor. 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor 13

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.