Konya’da lokanta ve kafeler uzun bir aradan sonra hizmette ilk günü tamamladı

Konya’da lokanta ve kafeler uzun bir aradan sonra hizmette ilk günü tamamladı

Kademeli normalleşmeyle birlikte Konya’da da lokanta ve kafeler bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Döner ustası Muhammet Talay, "Bugün iyi oldu bismillah dedik. İnşallah bir daha kapanmaz” dedi

Koronavirüs vakalarının hızla azaldığı Konya’da lokanta ve kafeler bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Genelge ile açılış saatleri belirlenen bahse konu iş yerleri 21.00'ye kadar müşteri kabul edebilecek, gel-al ve paket servisleri ise 21.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılabilecek.

0000.jpg

İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile kademeli normalleşme dönemi tedbirlerinin detayları da belli oldu. Restoran, lokanta, kafeterya ve pastane gibi yerler Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre ve yan yana sandalyeler arasında 60 santimetre mesafe olması kaydıyla faaliyet gösterebilecek. Diğer yandan kafe ve restoranlar saat 07.00’den 21.00’e kadar hizmet verecek, gel-al ve paket servisler ise saat 21.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılabilecek.

0000000000000000000.jpg

Öte yandan, bugün itibariyle Konya'da da lokanta ve kafeler masada servis hizmetine başladı. Yeme içme servisleri pandemi kurallarına uygun olarak kısıtlı kapasiteyle yürütülmeye başlandı.

Döner ustası Muhammet Talay, “Bizim sabit müşterimiz olduğu için fazla sıkıntı yaşamadık, paket servisimiz de yoğun. İçeride, yukarıda ve dışarıda yerlerimiz var. Onlara rağmen işimiz birkaç kat daha hızlandı bizim işimiz. Firmamız biraz daha büyük olduğu için sıkıntı yaşamadık. Bugün iyi oldu bismillah dedik. İnşallah bir daha kapanmaz” dedi.

00000000.jpg

Müşteriler ise kısıtla olarak açılmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek kurallara uyulması temennisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.