Konya'da 'Kuş Tası' ile sokak hayvanları suya kanıyor

Konya'da 'Kuş Tası' ile sokak hayvanları suya kanıyor

Konya'da KOSKİ tarafından başlatılan 'Kuş Tası' uygulaması ile sokak hayvanlarının su ihtiyacı gideriliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için "Kuş Tası" uygulamasını başlatıldı.

KOSKİ'den yapılan açıklamada, sille taşından özel olarak yaptırılan "kuş tası" adı verilen suluklarla, sokak hayvanlarının su ihtiyacının giderildiği belirtildi.

kus-tasi-7.jpg

Su çeşmelerinin yanına sokak hayvanları için su içme yeri oluşturulduğunun vurgulandığı açıklamada, bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında ve yağışın olmadığı soğuk kış aylarında su bulamayan sokak hayvanları için tatlı su çeşmelerinin iki yanına KOSKİ tarafından 'kuş tası' adı verilen suluklardan yaptırıldığı belirtildi.

kus-tasi-5.jpg

Açıklamada, KOSKİ'nin bir Osmanlı devlet geleneğini daha ihya ettiği vurgulanarak, "Kuş tası projesi, Osmanlı Devleti'nde yapılan binalara ait bahçelerin tümünde kuşların ve diğer hayvanların yağmur suyundan içebilmesi için oyulmuş ve zemine yerleştirilmiş taşlardan ilham alınarak hayata geçirildi. Konya genelinde 75 adet çeşmede sille taşından suluklar yaptırıldı." ifadeleri kullanıldı.

kus-tasi-2.jpg

Açıklamada, kuş taslarını sürekli kontrol eden bölge sakinlerinin de suluğun boşalması durumunda gönüllülük esasıyla su takviyesi yaparak KOSKİ'nin projesine katkı sağladığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.