Konya'da kuruyan ağaçlarla ilgili 'sen de bir su dök' kampanyası başlatıldı

Konya'da Konya Şeker'in diktiği ve son günlerde gündem olan ağaçlarla ilgili Pancar ve Tarım Ürünleri Derneği tarafından 'sen de bir su dök' kampanyası başlatıldı. Dernek üyeleri Konyalıları her şeyi devletten beklemek yerine sorumluluk almaya davet etti

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Derneği (KONPADER) üyeleri yıllar önce Konya Şeker tarafından ana yol kenarlarında hayata geçirilen ve son günlerde gündemden düşmeyen ağaçlandırma alanlarındaki sıkıntıya çözüm için örnek bir çalışma başlattı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak "sen De Bir Su Dök" kampanyasını başlattıklarını duyuran KONPADER üyeleri, kuruyan ağaçlara su verdi ve tüm duyarlı vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerini, eleştirip mazeret üretmek, her şeyi devletten beklemek yerine doğaya sahip çıkmaya davet etti.

konyaagac1.jpg

"KONYA ŞEKER’İN YILLAR ÖNCE BAŞLATTIĞI ÇALIŞMA İLE YOL KENARLARI YEŞİLE BÜRÜNDÜ"

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Derneği (KONPADER) olarak düzenlemiş olduğumuz sen de bir su dök etkinliğimize hoşgeldiniz. Başkasının derdiyle dertlenmeyen bizden değildir düsturuyla yetişmiş insanlar olarak; Konya ovasında kuraklığın etkisi ve sıcaklık değerlerinin de son dönemler de normal düzeylerin üzerinde seyretmesi sebebiyle yaşanabilecek ağaç kuruma olaylarına dikkat çekmek istiyoruz.

Konya Şeker’in yıllar önce başlattığı Konya Ovasında anayol kenarlarını ağaçlandırma çalışmaları büyük takdirle karşılanmış ve ağaç ekiminde insanlarımıza örnek olmuştur. Yapılan bu güzide çalışmaların ve emeklerin neticesinde birçok yol kenarı yeşile büründü.

konyaagacsulama.jpg

"'SEN DE BİR SU DÖK' KAMPANYASINI BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ"

Bu ağaçların son dönemde yaşanan iklim krizleri çerçevesinde kurumalarını önlemek için bir sivil toplum kuruluşu olarak "sen de bir su dök" kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Bu sosyal sorumluluk çerçevesinde başta devlet kurumlarımız olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen vazife yapılmış olanı tebrik etmek var olanı yaşatmaktır.

Toprak sevdalısı çiftçiler olarak Konya Ovasının yeşil bir örtüye bürünmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Ağaç ekimi olmazsa olmazımızdır. Ekilen ağaçlar her şeyden önce okjisen ve nem düzeyini ayarlamakla birlikte toprak için faydalı birçok canlıya da yaşam alanı sağlamaktadır. Ağaç ekmek, yetiştirmek ve dahi bir damla su dökmek insan yetiştirmek kadar önemlidir.

konyaagac.jpg

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEYEN DEĞİL DEĞER ÜRETEN BİR ANLAYIŞ.."

Unutmayalım ki her şey aslına rücu eder. Doğaya ve canlılara ne kadar saygı taşırsak o da bize o kadar naif davranır. Kurak geçen zamanlarda ya da yoğun geçen kış aylarında yol kenarlarına su, yem bırakmak görevden ziyade insani bir davranıştır. Bu bilinçle yük olan değil yük alan olmak ve her şeyi devletten bekleyen değil değer üreten bir anlayışla yolumuza devam etmekteyiz.

"YAPILANI ELEŞTİRMEK KOLAY YAPILMIŞ OLANI YAŞATMAK ZORDUR"

Bugün bir ağaç sulamak ile başlarsak sonrasında istediğimiz yağmurlarla buluşuruz. Diyeceğim o ki doğaya hürmet edersek hürmet buluruz. Yapılanı eleştirmek kolay yapılmış olanı yaşatmak zordur. Bu ağaçlar hepimizin sorumluluk projesi olarak biz üreticilerin parası ile dikilen bu ağaçların kurumasını istemiyoruz. Bizler bu sosyal sorumluluk projesinin hep içinde sorun üreten değil çözümün bir parçası olduk olmaya devam edeceğiz. Unutmayın mazereti olanın, mahareti de olmaz.

konyaagac2.jpg

"GÖLGESİNDE DİNLENECEĞİN BİR AĞAÇ İSTİYORSAN HAYDİ O ZAMAN SEN DE BİR SU DÖK"

Pancar ekicisi çiftçiler olarak, güzel olan her şeyin emanetçisi ve sahip çıkanı olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Eskilerin dediği gibi “oturacak sedir istiyorsan kendi çulunu kendin serersin.” Gölgesinde dinleneceğin bir ağaç istiyorsan haydi o zaman sen de bir su dök ki ağaçlar kurumasın bu etkinliğin burada kalmayıp devlet vatandaş işbirliği çerçevesinde ağaç ekim ve sulanmasının genç nesillerimize örnek olması; ellerinizle döktüğünüz her damla suyun aynı zamanda sizlere de şifa olması temennisiyle sözlerime son verirken davetimize icabet eden bütün konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür eder kısa adı KONPADER olan Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Derneği ailesi olarak saygılarımızı sunarız.

konyaagac3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.