Konya’da Kurban Bayramı! Acemi kasaplar soluğu acil servislerde aldı

Konya’da Kurban Bayramı! Acemi kasaplar soluğu acil servislerde aldı

Konya'da Kurban Bayramı için aldıkları hayvanları kesmek isteyen vatandaşlar, çeşitli yerlerini kesince soluğu hastanelerin acil servisinde aldı. Öte yandan 70 yaşındaki bir vatandaş kaçan koyunu yakalamak isterken beton zemine düşerek hastanelik oldu

Konya'nın Kulu ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine koştu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlarını kesmek isteyen bazı vatandaşlar, acemiliklerinin kurbanı oldu. Kurbanlıkları keserken ya da derisini yüzerken yaralananların akın ettiği Kulu Devlet Hastanesinde yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar ise kurbanlıkların boynuz darbesiyle yaralandı.

Hastaneye gelenlerin kimi bacağından kimi de parmaklarından ve kolundan yaralandı. İlçede yaklaşık 30 kişinin hastaneye başvurduğu öğrenildi. Acil servise müracaat eden yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KAÇAN KOYUNU YAKALAMAK İSTERKEN DÜŞTÜ

Konya’nın Kulu ilçesinde hayvan pazarında kurbanlık koyunu yakalamak isterken koyunla beraber beton zemine düşen bir kişi hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kulu Hayvan Pazarı'nda kurbanlık koyunu yakalamak isteyen 70 yaşlarındaki A.G. isimli vatandaş, çit içerisinde yakaladığı koyunla birlikte dengesini kaybederek beton zemin üzerine düştü. Yerde kalan A.G. için hayvan pazarına ambulans sevk edildi. Yaralanan A.G. ambulansla Kulu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vücudunda kırık olduğu anlaşılan A.G. hastanede tedavi altına alındı.

KARAPINAR'DA DA YARALILAR VAR

Konya'nın Karapınar ilçesinde de kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayanlar hastanelik oldu.

Kurban Bayramı için aldıkları hayvanları kesmek isteyen vatandaşlar, çeşitli yerlerini kesince soluğu hastanenin acil servisinde aldı. Bayram namazının ardından kurbanlarını kesmeye başlayan vatandaşlardan bazıları acemilik, dalgınlık ve dikkatsizlik sonucu el ve kollarını keserek yaralandı. Yaralanan vatandaşlar, Karapınar Devlet Hastanesi acil servisine geldi. Yaralılara ayakta müdahale edildi ve dikiş atıldı. Yaklaşık 2 saat içerisinde kendini yaralayan 15 kişi hastaneye gelerek tedavisini yaptırdı.

Elinden yaralanan Ünsal Oğuz, "İki kurban kesmiştim. Üçüncü kurbanı keserken elimden bıçak kaydı ve parmağımı kestim. Dikiş atıldı. Dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.