Konya'da Küçük Şiddette Depremler Devam Ediyor: Nisan Ayı Deprem Ayı Oldu

Konya'da Küçük Şiddette Depremler Devam Ediyor: Nisan Ayı Deprem Ayı Oldu

Konya'da son 24 saatte 3 deprem kaydedildi. En son deprem Karatay ilçesinde gerçekleşti ve 1.4 büyüklüğünde hissedilmedi.

Nisan Ayı Deprem Ayı Oldu

Konya'da Nisan ayında 20'den fazla deprem kayıtlara geçti. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra Konya'da sarsıntılar artarken, yer yer 5 şiddetinde depremler de meydana geldi.

Son Depremin Merkezi Karatay

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre son deprem Konya'nın Karatay ilçesi Katrancı Mahallesi'nde gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 1.4 ve derinliği ise 6.99 kilometre olarak kaydedildi.

Depremden dolayı herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Büyük Depremlerin Önüne Geçtiği Düşünülüyor

Küçük şiddetteki depremlerin büyük depremlerin önüne geçtiği düşünülüyor. Konya'da sıkça görülen bu depremler, fay hattındaki gerilimi boşaltarak olası büyük depremleri önleyebiliyor.

Vatandaşlar Dikkatli Olmalı

Uzmanlar, depremlere karşı her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini ve deprem anında yapılması gerekenleri bilmemiz gerektiğini vurguluyor.

Konya'da Deprem Riski

Konya, deprem açısından riskli bir bölge olarak kabul ediliyor. İl genelinde fay hatları bulunuyor ve bu fay hatları zaman zaman hareket ederek depremlere neden oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.