Konya'da Kriterlere Uymayan Yapılar Yıkılacak!

Konya'da Kriterlere Uymayan Yapılar Yıkılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğiyle Konya genelinde izinsiz bağ evi, bungalov ve hobi bahçelerine yönelik denetimler sıkılaştırıldı; yıkım süreci başlıyor.

Tarımın kalbi Konya’da artık her araziye yapı inşa edilemeyecek. Yeni kurallara göre, tarım arazisinde bağ evi yapabilmek için arazinin en az 5 dönüm olması zorunlu hale getirildi. Dikili arazilerde ise 1 dönüm şartı aranacak. Kriterlere uymayan ve ruhsatsız olan yapılar, tebligatın ardından 1 ay içinde yıkılacak.

Taban Alanı 30 Metrekare ile Sınırlandırıldı

İzinli yapılarda inşaat alanı kısıtlamasına gidildi. Konya’daki tarım parsellerinde yapılacak konutların taban alanı 30 metrekareyi geçemeyecek. Bu alan sınır kalmak kaydıyla iki katlı yapıya müsaade edilecek ancak her parselde yalnızca tek bir konut bulunmasına izin verilecek.

İzinsiz Kullanım Tapuya İşlenecek

Denetimler Konya genelinde dijital sistemler üzerinden takip edilecek. Mevzuata aykırı yapı tespit edilen arazilerin tapu kayıtlarına doğrudan "amacı dışında kullanım" şerhi düşülecek. Hobi bahçesi adı altındaki plansız yapılaşmaların önüne geçmek için denetim ekipleri sahada vites artırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.