Konya’da koronavirüs ölümleri bitti mi?

Konya’da koronavirüs ölümleri bitti mi?

Küresel salgından nasibini alan ülkeler arasında yerini alan Türkiye’de ölüm sayıları azaldı. 50’nin altına düşen ölüm sayıları düşük gibi görünse de her aile için zorluğu en üst seviyede. Konya’da ise tablo çarpıcı.

Küresel salgınla ikinci yaz mevsimini geride bırakıyoruz. Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkıp dünyaya adeta kan kusturan 4 milyondan fazla insan virüse kurban verildi. Toplam vaka sayısının 187 milyonu geçtiği dünyada yeni şokun adı Delta Varyantı.

AŞI DÜNYANIN UMUDU

Koronavirüs döneminin biteceğine dair en önemli ışık da aşılamada görünüyor. Tüm dünyada aşılama için ilginç kampanyalar dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’de ise aşılama telkinleri sürüyor. Bu anlamda Konya, açıklanan verilerde oldukça gerilerde bir görüntü verdi. Kısıtlamaların kalkmasının önündeki tek engelin de aşılama olduğu iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.

VAKA SAYILARI

Türkiye’de son açıklanan tabloya göre 234 bin 439 test sonucunda 6 bin 285 vakaya rastlandı. Sadece 13 Temmuz tarihinde iyileşen hasta sayısı da 5 bin 162 olarak tabloya yansıdı. 13 Temmuz tarihinde virüse verilen kurban sayısı ise 46 olarak tablodaki yerini aldı.

Açıklanan verilerde virüse verilen toplam kurban sayısı da 50 bin 278’e ulaştı.

KONYA’DAKİ ÖLÜMLER

Virüsle mücadelede önemli işlere imza atan Konya’da tüm hastaneler seferber olmuştu. Filyasyon ekipleriyle sıkı mücadelenin verildiği Konya’da ünlü isimler de virüse verilen kurbanlar arasına adını yazdırmıştı.

Virüsten dolayı hayatını kaybedenler için uygulanan protokole göre cenaze namazları mezarlıkta kılındı. Sadece cenazenin yakınlarının katılabildiği namazların hemen ardından defin işlemi görevliler tarafından gerçekleştirilmişti.

TABLODAKİ NAMAZ YERLERİ

Konya’da vefat edenlerin yayınlandığı listede sadece 13 Temmuz’da vefat eden kişi sayısı 16. Cenaze namazının camide kılındığı defin sayısı ise sadece 3.

Önceki uygulanan protokole göre mezarlıkta kılınan namazlar Konya’daki koronavirüs vefatlarını mı yansıtıyor sorusunu gündeme getirdi.

konya-vefat-edenler.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.