Konya'da koleksiyoneri takip eden hırsızlar araçtan antika tespihleri çaldı! Satarken suçüstü yakalandılar! 2 tutuklama

Konya'da bir koleksiyoneri takip eden iki hırsız aracın bagajından antika 70 tespihi çaldı. Tespihleri satmaya götürdükleri iş yerine düzenlenen baskında önceden de suç kayıtları bulunan 2 hırsız ile satın almak isteyen 4 şahıs suçüstü yakalandı

Konya’da bir koleksiyoneri takip eden iki hırsız Selçuklu İlçesi Esenler Mahallesi'nde kısa süreli araçtan ayrılan şahsın aracından çok sayıda antika tespihin bulunduğu çantayı çalarak kayıplara karıştı. Üniversite mezunu iki hırsız, çaldıkları antika tesbihleri satmak için girdikleri iş yerinde suçüstü yakalandı. Mahkemeye sevk edilen ve çeşitli suçlardan kayıtları olduğu ortaya çıkan A.K. ve A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlığı ekipleri, gelen ihbarla harekete geçti.

Selçuklu İlçesi Esenler Mahallesi’nde bir araçtan oldukça kıymetli olduğu, antika ve koleksiyon değeri taşıdığı öğrenilen 70 adet tesbih ve kolyenin çalındığı ihbarı alan Konya polisi, hırsızların peşine düştü.

tesbihhhh.jpg

TESBİHLERİN DEĞERİ 500 BİN LİRA
Konyalı bir vatandaşın arkadaşlarına göstermek için aracına koyup iş yerine getirdiği tesbihler hırsızların da markajındaydı. Kıymetli doğal taşlardan oluşan ve ülke genelindeki tanınmış tesbih ustaları tarafından yapılmış koleksiyonunu arkadaşlarına göstermek için aracına yönelen vatandaş aracın bagaj kapağının açık olduğunu ve içindeki 500 Bin TL değerindeki antika tesbih ve kolyelerinin çalınmış olduğunu gördü.

Hemen polisi arayan vatandaş olay yerine gelen ekiplere tesbihlerinin ve kolyelerinin antika ve koleksiyon değeri taşıdığını söyledi.

Titiz bir çalışma yürüten ekipler, detaylı bir kamera incelemesi yaptıktan sonra A.K ve A.Y. isimli şahısların çaldıkları antika tesbihleri bir iş yerine satmaya götürdüklerini tespit etti.

tesbih.jpg

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Vakit kaybetmeden söz konusu iş yerine baskın düzenleyen emniyet güçleri iki hırsızı, tesbih ve kolyeleri satmaya çalışırken suçüstü yakaladı.

SUÇ KAYITLARI KABARIK ÇIKTI

Çaldıkları antika değerindeki tesbihleri satmaya çalışan şüphelilerden A.K.’nin çeşitli suçlardan 4, A.Y. isimli şahsın ise 2 adet suç kaydı olduğu öğrenilirken, çalıntı antikaları almaya niyetlenen M.F.’nin 4, E.B. ve T.M.’nin 2’şer adet, K.Y.’nin de 1 adet suç kaydı olduğu anlaşıldı.

TESPİH HIRSIZLARI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan şahıslardan tesbihleri çalan ve satmaya çalışan A.K ve A.Y. isimli şahıslar emniyetteki ilk işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine cezaevine gönderildi.

4 KİŞİYE SUÇ EŞYASI SATIN ALMAKTAN İŞLEM BAŞLATILDI

Olayda adı geçen M.F.,K.Y.,E.B.,T.M. isimli şahısların suç eşyasını satın almak suçundan adli ve idari işlem baslatılırken, kıymetli doğal taşlardan oluşan, antika ve koleksiyon değeri taşıyan tesbih ve kolyeler ise sahibine teslim edildi.

tesbihhh.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.