Konya’da kısıtlama bitti ilk vukuat gerçekleşti! Orman cayır cayır yandı

Konya’da kısıtlama bitti ilk vukuat gerçekleşti! Orman cayır cayır yandı

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kaldırılan sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte Konya’da vatandaşlar kendini sokaklara ve kırlara attı. Bugün de Konya'dan gelen görüntüler daha kötü bir hale geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle son sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamını gören Konya, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla sokak kısıtlaması kaldırılan şehirlerden biri oldu.

Türkiye’de son olarak 15 ilde uygulanan kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte Konya’da da vatandaşlar kendini sokaklara ve kırlara attı.

Dün Selçuklu Belediyesi resmi sosyal medya sayfasında yayınlanan görüntülerde bazı park alanlarında kötü kullanıma dayalı görüntüler damga vurmuştu.

Bugün de Kestel’de bulunan ormanda yangın çıktığı bilgisi haber merkezimize ulaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinesinde hazırlanan Normalleşme Takvimi’ne göre Türkiye’de piknik alanlarına çıkmanın tarihi 15 Haziran olarak verilmişti. Ancak haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar kırları doldurdu. Bazı vatandaşlar da mangal yaktı.

Vatandaş kamerasına yansıyan görüntülerde büyük bir alanın alevlere teslim olduğu görülüyor. Kestel’de de oluşan yoğunlukta sebebi belli olmayan bir yangın çıktı. Yangına ekipler müdahale etti.

kestel-yangin.jpg

 

Etiketler :