Konya'da kırmızı çizgi farkındalığı

Konya'da kırmızı çizgi farkındalığı

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' uygulamasına Konya'da Karatay Belediyesi de destek verdi

Türkiye genelinde bugün itibariyle, "Kırmızı çizgimizi çekiyoruz" farkındalık etkinliği öncesi polis ve jandarma ekipleri tüm yaya geçitlerinde çizgi işlemi yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla Bakan Süleyman Soylu tarafından başlatılan, "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" etkinliği Konya'da da Vali Vahdettin Özkan tarafından çizgi çekilerek başlatıldı. 

Resim

Kırmızı çizgi çekilmesinin ardından konuşan Vali Vahdettin Özkan, insanların hayat haklarının korunmasının en öncelikli işleri olduğunu ifade ederek, "Bu çerçevede özellikle trafik güvenliği hepimiz açısından büyük bir ehemmiyet arz ediyor. İnsanların sakat kalmaması açısından ve konforlu bir hayat açısından güvenli bir trafik önceliğimiz. Bu sene özellikle yayalar kırmızı çizgimiz ve yayalara öncelik verme noktasında bir hassasiyet oluşturulması yönünde bakanlığımızın oluşturduğu bir atmosfer var. Bunu da hep beraber Konyalı hemşehrilerimizle icra ediyoruz. İnşallah trafikte hiçbir kazanın olmadığı, can kaybının olmadığı günlerde buluşacağız. Bunun için her birimize düşen vazifeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Karatay’da araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklardaki yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizildi.

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hayata geçirdiği söz konusu proje kapsamında Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi önünde de bir program gerçekleştirildi.

Resim

Etkinliğe Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İlçe Emniyet Müdürü Karatay İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve öğrenciler katıldı.

Resim

Etkinlikte Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ile ilçe mülki erkanı, okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyarken sürücülere de broşür dağıtarak onları yaya önceliği konusunda bilgilendirdi.

KARATAY’DA YAYALAR “KIRMIZI ÇİZGİ”MİZ

“Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulamasına sonuna kadar destek verdiklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulamanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

BİR VATANDAŞIMIZIN DAHA TRAFİĞE KURBAN OLMASINI İSTEMİYORUZ

Başkan Hasan Kılca; “İçişleri Bakanlığımız özellikle trafik kazalarının önlenmesiyle ilgili olarak çok önemli çalışmalar yürütüyor. Bizler de Karatay’da yaya önceliği ile alakalı farkındalığın daha fazla artmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda da ilçemiz genelindeki yaya geçitlerinde özellikle de okulların önlerindeki geçitlere kırımızı çizgi çizdik.

‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ diyoruz. İnşallah bu tür proje ve uygulamalarla yaya ile sürücü güvenliğini hep birlikte arttıracağız. Araç sürücülerimizin yaya geçitlerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Zira trafikte yaşanan her türlü olumsuz durum, hepimizin canını yakmaktadır.

Bu anlamda yayalara yol verelim. Bir vatandaşımızın trafik kazasında hayatını kaybetmesi veya zarar görmesini istemiyoruz. Dolayısıyla hep birlikte trafik kurallarına uyalım diyorum” ifadelerini kullandı.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.