Konya'da Kiralar İstanbul'u Geride Bıraktı

Konya'da Kiralar İstanbul'u Geride Bıraktı

Yıllık kira artışında %132'lik artışla Konya, İstanbul'u bile solladı. Hükümetin enflasyonla mücadele planları bu artış karşısında akamete uğramış oldu.

Konya'da Kiralar Dudak Isırttı

'Sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü' raporunun şubat ayı sonuçları açıklandı. Rapora göre, Konya'da kiralık dairelerdeki yıllık fiyat artışı %132 olarak gerçekleşti. Bu artış ile Konya, İstanbul'u bile geride bıraktı.

konya-kiralik-daire-indeksi.jpg

Hükümetin Planları Akamete Uğradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zamlarıyla ilgili yaptığı "Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor" açıklaması, ekonomide durgun bir döneme girileceği ve daralmanın süreceği yorumlarına neden oldu. Konya'daki kira fiyatlarındaki artış da bu yorumları doğrular nitelikte.

konya-kiralik-konut-metrekare-fiyati-subat-2024.jpg

Konya'da Satılık Konutlara İlgi Azaldı

Konya'da satılık konutlarda ise yıllık fiyat artışı %69,9 olarak gerçekleşti. Düşen kredi faizlerini fırsata çevirerek yüksek gelir elde eden satıcıların yerini bu günlerde kafası karışık olan ve piyasaya daha reel bakan satıcılar almış durumda. 6 Şubat depremlerinin ardından "güvenilir şehir" olarak görülen ve fiyatların tavan yaptığı Konya'da "balon" sönmeye devam edecek gibi görünüyor.

konya-konut-metrekare-fiyati-subat-2024.jpg

Yorumlar

  • Konya'da kira fiyatlarındaki bu artış, şehrin artan popülasyonuna ve yatırımcı ilgisine bağlanıyor.
  • Uzmanlar, kira fiyatlarındaki artışın önümüzdeki aylarda da devam edebileceğini öngörüyor.
  • Hükümetin kira fiyatlarını kontrol altına almak için yeni düzenlemeler yapması bekleniyor.

konya-satilik-daire-indeksi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.