Konya'da kimler aday adayı olacak? İşte AK Parti kulislerinde adı geçen bazı isimler

Konya'da kimler aday adayı olacak? İşte AK Parti kulislerinde adı geçen bazı isimler

Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili heyecanlı süreç başladı. Konya'da bir çok ismin aday adaylığı konuşulurken, kamu görevlilerinden kimlerin istifa edip aday adayı olacağı merak ediliyor. İşte AK Parti kulislerinde adı geçen bazı isimler

Türkiye belki de tarihinin en önemli seçimine giderken Cumhur ittifakı ile Millet İttifakı arasındaki seçim yarışı kıyasıya sürüyor. AK Parti'ye koşulsuz destek veren Hüda Par'ı diline dolayan Millet İttifakı partilerinin sözcüleri terörle anılan ve hakkında kapatma davası bulunan HDP ile görüşülmesini ve kırmızı çizgi olması gereken hususlarda pazarlık edilmesini doğal karşılayarak sanki kavgada yumruk sayılmaz diyorlar. Yeniden Refah'ın 6284 diye bilinen kanunun kaldırılmasını istemesini AK Partili tartışmalı isimlerin savunması sonrası ise seçmen, aday listelerinde bu isimlere yer verilecek mi diyerek merakla beklemeye başladı.

Tüm bu toz dumanın altında siyasetin içinde olanlar ve yeni girecekler için de heyecanlı saatler yaşanıyor. Milletvekili listelerinde yer bulabilmek için dar vakitte istişarelerini gerçekleştirip kararı verenler ve son ana kadar bekleyenler de var. Biz bir çırpıda duyduğumuz bazı isimleri sizin için derledik.

AK Parti'den halihazırda milletvekili olan isimlerin yanında önceki dönemlerde vekillik yapan Ayşe Türkmenoğlu, Hüsniye Erdoğan ve Mustafa Akış gibi Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının adları da anılıyor. Perşembe akşam saatlerine kadar aday adayı olması beklenen isimler şunlar;

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Prof. Dr. Adem Esen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurul Üyesi Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnşaat Daire Başkanı Serdar Kalaycı, Çölleşmeyle Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Fatma Toru, Pınar Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Karapınar, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Araştımacı yazar Yılmaz Altınsoy, Konya Tarım İl Müdürü Ali Ergin, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz, Akit Gazetesi İmtiyaz sahibi Ramazan Fatih Uğurlu, Fotoğraf Sanatçıcı İbrahim Dıvarcı, TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Zeren, İş adamları; Fevzi Kaynar, Mustafa Gülsever ve Bekir Akdemir.

(İsimler geldikçe haber güncellenecek..)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum