Konya’da kar yağışı duruyor ve kent kutuplara dönüyor!  O güne dikkat

Konya’da kar yağışı duruyor ve kent kutuplara dönüyor! O güne dikkat

Konya’nın gündemi kar yağışı. Meteoroloji’nin verdiği bilgilere göre Konya’da kar yağışı Çarşamba günü de sürecek. Hava sıcaklığı düşüyor. Sonraki 2 gün ise Konya’da hava sıcaklığı daha da düşecek.

Küresel İklim Değişikliğinden payını alan Konya, son günlerde gelen kar yağışıyla nefes alabildi. Şehrin genelinde ve su edindiği kaynakların çevrelerinde gerçekleşen kar yağışı sayesinde kendini bir nebze güven altına alan Konya’da herkesin yüzü gülüyor.

4 ŞEHİRLE BAĞLANTI KOPTU

Yoğun kar yağışı kütlesinin etkisindeki Konya’nın Antalya, Aksaray, Isparta ve Ereğli’den sonra Adana istikametinde çekici türü araçların gidişine izin verilmiyor. Ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor.

HAVA ÇOK SOĞUYOR

Meteoroloji İşleri’nin tahminlerine göre Konya’da kar yağışı Çarşamba günü de devam edecek. Yabancı kaynaklar bu tahminleri reddetse de yüksek kesimlerde kar yağışının süreceği kesin gibi görünüyor.

Bu gelişmenin hemen ardından gözler Perşembe’ye ve Cuma’ya çevrilmiş durumda. Perşembe günü Konya’da hava sıcaklığı hava sıcaklığı eksi 10 derece olacak. Rüzgâr ve nem oranı yüksek olması durumunda hissedilen sıcaklığı eksi 14 dereceleri görmesi bekleniyor.

konya-hava-durumu-meteoroloji-saatlik-bugun.jpg

EKSİ DERECELERİN EN DÜŞÜĞÜ

28 Ocak Cuma günü Konya’da hava sıcaklığı ise bu kış mevsiminin en düşük seviyesine iniyor. Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklığı Cuma günü eksi 14 dereceye kadar inecek. Yine farklı etkenler olması durumunda şehirde hissedilen sıcaklığın eksi 20 dereceyi görmesi muhtemel.

konya-hava-durumu-meteoroloji.jpg

Cumartesi günü de Konya’da hava sıcaklığının bu seviyelerde olması beklenirken Meteoroloji Pazar günü için de kar tahmininde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.