Konya'da kar şiddetini artırdı! O yollar büyük araç trafiğine kapatıldı

Konya'da kar yağışı etkili oluyor. Şehri çevre illere bağlayan yollarda son hava ve yol durumunu açıklayan Emniyet saat 16.30 itibariyle şiddetli kar yağışı sebebi ile Konya- Beyşehir ve Seydişehir-Antalya yolunun çekici trafiğine kapatıldığını duyurdu

Konya'da Meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen yoğun kar yağışı başladı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü şehri çevre illere bağlayan karayollarında son hava ve yol durumunu paylaştı. Emniyet açıklamasında 5 Şubat Pazar (bugün) saat 16.30 itibariyle şiddetini artıran kar yağışı sebebi ile Konya - Beyşehir yolu ile Konya - Seydişehir yollarının çekici türü araç trafiğine kapatıldığı bildirilerek, sürücüler uyarıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

05 Şubat 2023 Pazar günü saat 16:30 da şiddetini artıran kar yağışı sebebiyle mal ve can kaybına yol açabilecek kazaları engellemek amacıyla, Konya Beyşehir yolu şehir içinden Beyşehir İstikametine ve Beysehirden il merkezi istikametine giden çekici türü araçlara şehir içinde Köyceğiz kavşağından, Beyşehir yolunda ise Baraşarakavak mahallesi kavşağından bu saat itibari ile Çekici Türü araç trafiğine kapatılmıştır‼️‼️

Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle Seydişehir - Antalya yolu çekici türü araçlara trafiğe kapatılmıştır.

Meteoroloji'nin yoğun kar yağışı uyarısı yaptığı Konya'da, yer yer kar etkili olurken, Konya Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Karaman, Konya-Ankara, Konya-Afyon ve Konya-Isparta'ya bağlayan devlet karayollarında 5 Şubat 2023 Pazar 16.30 itibari ile son yol ve hava durumu bilgilerini açıkladı. Buna göre pek çok yönde kar yağışı etkisini sürdürürken, Emniyet, Karayolları ve Belediye ekipleri yoğun çalışma yürütüyor.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı, zeminde tutma yok. Cihanbeyli hava kapalı yağış yok. Merkez zemin yer yer ıslak, Cihanbeyli kuru. Görüş mesafesi merkez açık, Cihanbeyli hafif sisli görüşü etkilemiyor.

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık. Hava orta şiddette kar yağışlı, sadece banketlerde tutulum var. Zemin ıslak, banketler karlı. Görüş mesafesi açık.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık. Merkez yoğun kar yağışlı, zeminde tutma yok. Ereğli hava açık, zemin kuzu. Karapınar hafif kar yağışlı, yağışın zemine etkisi yok. Merkez ve Karapınar'da zemin ıslak, Ereğli'de kuru. Görüş mesafesi açık.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Hava yoğun kar yağışlı, yer yer tutmalar mevcut. Zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı, zeminde tutmalar mevcut. Beyşehir orta şiddette kar yağışlı, zeminde tutma yok. Merkez zemin ıslak, Beyşehir kuru. Görüş mesafesi açık.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, merkez yoğun kar yağışlı, zeminde tutma yok. Seydişehir - Antalya güzergahı yoğun kar yağışlı. Merkezde zemin ıslak, Seydişehir - Antalya karayolu karlı. Konya yolu ıslak. Görüş mesafesi açık.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Kadınhanı orta şiddette kar yağışlı, yağışın zemine etkisi yok. Akşehir hava hafif kar yağışlı, zeminde tutma yok. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

konya5subat-aksam-yoldurumu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.