Konya'da Kamu Kurumlarına Usulsüz Atama İddiası: 5 Gözaltı

Konya'da Kamu Kurumlarına Usulsüz Atama İddiası: 5 Gözaltı

Konya'da yapılan operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kamu kurumları personel alımlarına yönelik usulsüzlük iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından kamu kurumlarına yerleştirilmek üzere usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, 2012-2013 yıllarında FETÖ/PDY üyelerinin kamu kurumları personel alımlarına usulsüz müdahalede bulunduğu tespit edildi. KOM Başkanlığı koordinesinde Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Konya'da Kamu Kurumlarına Usulsüz Atama İddiası: 5 Gözaltı

Kodlama, mahrem imamlarla irtibat, beyan ve benzeri suçlara karıştığı belirlenen 5 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, şüphelilerin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, KOM Şube Müdürlüğü'ne götürülerek işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Yetkililer, operasyonun FETÖ/PDY'ye yönelik mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.