Konya'da Kadir Gecesi güzelliği böyle görüntülendi

Konya'da vatandaşlar bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde camilere akın etti. Şehrin kalbindeki Hacıveyiszade, Alaaddin Camii, Kapu Camii, Aziziye Camii ve Sultan Selim camiine sığmayan vatandaşlar Mevlana Meydanını doldurdu

İslam alemi 2023 Ramazan'ının son günlerini yaşarken, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bayramın müjdecisi Kadir Gecesi tüm Türkiye'de coşku ve hüzünle idrak ediliyor.

Resim

Konya'da vatandaşlar Kadir Gecesi’nde camilere adeta akın etti. En ücra mahallelerden Konya'nın kalbindeki tarihi camilere kadar büyük yoğunluk yaşanıyor. Konya'da 600'ü aşkın camide Ramazan'ın son 10 gününde itikafa girilirken, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde Konyalılar camilerde yer bulmakta zorlandı.

Resim

Yatsı namazı ve teravih için camileri ve meydanları dolduran vatandaşlar, tüm İslam aleminin mazlumları, Türkiye ve deprem bölgesi için dualar etti.

Resim

Konya'da en yoğun cemaat tarihi kent merkezindeki Mevlana Türbesi Meydanı'ndaki Sultan Selim Camiinde saf tuttu. Kapu Camii ve Aziziye Camiinde de cemaat bedesten sokaklarına taştı.

Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi'nde Konyalılar camilerin içerisinde yer kalmayınca bazı vatandaşlar namazlarını avlulara açtıkları seccadeler üzerinde kıldı.

Resim

Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim okuyup, mevlit dinledi ve dua etti. Ayrıca ibadet etmek için camiye gelenlere ikramlarda bulunuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.