Konya'da Kadir Gecesi coşkusu
Kadir Gecesini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti.
Konya'da Kadir Gecesini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Yer kalmadığı için bazı camilerde teravihi bahçede kılan Konyalılar, namazın ardından Mevlana Türbesini ziyaret etti. Türbeye gelenleri sayısı 10 bine yaklaşırken izdiham yaşanmaması için ziyaretçiler içeriye 100'er kişilik gruplar halinde alındı.
Kadir Gecesini ihya etmek isteyen Konyalılar akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. Şehirdeki tüm camiler dolarken bazı camilerde teravih kılmak isteyenler avluda yer bulabildi. Kılınan namazın ardından eller h
ep birlikte dua için açıldı.
Hacıveyiszade Camii’nde ise TİMAV ve Konya Müftülüğü ayrı bir organizasyon gerçekleştirdi. Teravih namazı için camide toplanan vatandaşlar sahura kadar süren programda Kadir Gecesi’ni ihya ettiler. Etkinlikler kapsamında Hacıveyiszade Camii’nde 2 bin kişiye iftar yemeği ikram edildi. Ayrıca Alaaddin Camii’nde düzenlenen programda da Yasin süresinin metnini ve Türkçe mealini okuyan 5 öğrenciye ödüller verildi. Program vaazlar, ilahiler, mevlitler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
MERAM’DA KADİR GECESİ ÖZEL
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri, Kadir Gecesi Özel Programı’nda Mustafa Demirci’nin verdiği konserle sona erdi.
Konevi Kültür Merkezi’nde şiir dinletisiyle başlayan programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu eşleriyle birlikte katıldı.
Konevi Tiyatro Topluluğu’nun şiir dinletisinin ardından Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar, “Kadir Gecesi’nin Önemi” hakkında kısa bir konferans verdi. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Kapar’a çiçek takdim etti.
Özgün Müzik sanatçısı Mustafa Demirci, yaklaşık 1,5 saat süren tasavvuf konseriyle katılımcılara güzel bir gece yaşattı. Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, verdiği kons
erden dolayı Mustafa Demirci’ye çiçek takdim etti. Başkan Akyürek, Ramazan boyunca vakur ve kendisine yakışır nitelikte yaptığı programlardan dolayı da Meram Belediyesi’ne teşekkür etti.
Öte yandan, Meram Belediyesi tarafından kandil gecelerinde bir gelenek haline gelen şerbet ikramı programı da teravih namazından sonra Kapu Camii önünde gerçekleştirildi.
BAL ŞERBETİ İKRAMI
Seydişehir’de Hüdaverdi Camii’nde sürdürülen Hatim ile teravih namazı geleneği bu yıl da bozulmadı. Hüdaverdi Camii cemaati farklı bir Ramazan coşkusu yaşıyor. Cami imamı Ömer Uludağ ve Siteler Camii imamı Şerafettin Yüksel, Hüdaverdi Camii’nde iki yıldan beri teravih namazlarını hatimle kıldırıyor. Camide yaşanan bu coşku Kadir Gecesi’nde doruğa ulaştı. Camide geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde bal şerbeti ve pasta ikramı vardı.
Memleket